Glitre Nett

Omfattende etterarbeid etter uværet på Agder

Del

En måned etter at uværet Babet feide over Sørlandet og sørget for at flere tusen kunder mistet strømmen, pågår fortsatt oppryddingsarbeidet. Store mengder trær må fjernes for å trygge strømforsyningen langs kysten.

Det er et omfattende oppryddingsarbeid etter uværet i slutten av oktober, da store mengder trær falt over lavspentnettet til Glitre Nett.
Det er et omfattende oppryddingsarbeid etter uværet i slutten av oktober, da store mengder trær falt over lavspentnettet til Glitre Nett. Foto: Glitre Nett

Uværet, med orkan styrke i vindkastene, sørget for at store mengder trær blåste overende. Spesielt utsatt var områdene helt ute langs kysten. Hele Sørlandskysten var berørt, fra Risør i øst, til Flekkefjord i vest. Det resulterte i mer enn 1700 registrerte feil på lavspentnettet til Glitre Nett i løpet av noen hektiske dager i slutten av oktober.

− Det tok noen dager før alle berørte kunder hadde fått strømmen tilbake, men oppryddingsarbeidet langs lavspentlinjene holder vi fortsatt på med. Går alt etter planen er vi ferdig i midten av desember, men det tar tid og er krevende, sier Martin Slot, fagansvarlig skog i Glitre Nett.

− For Glitre Nett er det viktig å ikke bare rydde bort de trærne som falt ned, men også de som flere steder ligger inntil lavspentlinjene og kan resultere i strømbrudd neste gang det blåser kraftig eller det kommer tung våt snø. Spesielt i Høvåg, mellom Lillesand og Kristiansand, var det store mengder trær som falt ned. Her har vi brukt mye tid på rydde opp etter uværet og sikre strømnettet, forteller Martin Slot.

Flere steder er det rotvelt av store trær som ligger inntil lavspentlinjene, og her må en være svært forsiktig når trærne skal fjernes.

− Sikkerheten går alltid først, og i feilrettingen under uværet hadde vi ingen alvorlige HMS hendelser. Slik er det også i oppryddingsarbeidet. Erfarne linjeryddere tar ned trær på en sikker og god måte, sier Martin Slot, og legger til at det er mange grunneiere som fikk en del ekstra ved som følge av alle trærne som blåste ned.

− Trær som blir kappet ned fordi de ligger inntil lavspentlinjene tilhører grunneier, og Glitre Nett fjerne ikke disse eller foretar noen ytterligere form for opprydding etter uværet. Vi sikrer bare linjene slik at de igjen er best mulig rustet til å levere strøm fram til våre kunder, avslutter Martin Slot.

Kontakter

Bilder

Det er et omfattende oppryddingsarbeid etter uværet i slutten av oktober, da store mengder trær falt over lavspentnettet til Glitre Nett.
Det er et omfattende oppryddingsarbeid etter uværet i slutten av oktober, da store mengder trær falt over lavspentnettet til Glitre Nett.
Last ned bilde

Om Glitre Nett

Glitre Nett er Norges nest største nettselskap, og sørger hver dag for at mer enn 320.000 nettkunder får strømmen levert. Vi skal sørge for at samfunnet skal fungere, både i dag og i fremtiden. Derfor er moderne teknologi og smarte energiløsninger en viktig del av vår hverdag. Glitre Nett er et resultat av fusjonen mellom Agder Energi Nett og Glitre Energi Nett. Selskapet har totalt mer enn 30.000 km med strømnett, mer enn 12.000 nettstasjoner, og 133 transformator- og koblingsstasjoner i Agder og i Buskerud. Glitre Nett har vel 350 ansatte , og er et heleid datterselskap i Å Energi.

Følg pressemeldinger fra Glitre Nett

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Glitre Nett på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Glitre Nett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye