Miljøstiftelsen Bellona

Klimasamarbeid med internasjonale film- og tv-aktører

Del

Det britiske filmakademiet BAFTA, Netflix og New York Times er blant deltakerne på Bellona-paviljongen på klimatoppmøtet COP28 i Dubai. – Vi er avhengig av å nå ut med løsningene på klimakrisen. God storytelling blir helt avgjørende for å få folk med på omstillingen, sier Bellona-stifter Frederic Hauge.

Bellona-stifter Frederic Hauge har deltatt på FNs klimatoppmøter siden starten av 90-tallet. Her avbildet på FNs klimatoppmøte COP26 i Glasgow i 2021.
Bellona-stifter Frederic Hauge har deltatt på FNs klimatoppmøter siden starten av 90-tallet. Her avbildet på FNs klimatoppmøte COP26 i Glasgow i 2021. Sunniva Furset Miljøstiftelsen Bellona

Årets klimatoppmøte i Dubai avvikles med et svært utfordrende geopolitisk bakteppe, og under sterk innflytelse av olje- og gassnæringen. Bellona reiser til COP28 med en helt ny koalisjon av internasjonale partnere.

– Mer enn noen gang er det viktig å finne internasjonale løsninger sammen med store internasjonale aktører. Vi har samlet ambisiøse partnere som vil bidra til å bygge oppslutning rundt omstillingen og løsningene vi trenger å implementere, sier Bellona-stifter Frederic Hauge.

Bellonas partnere på COP28 er det britiske film- og tv-akademiet BAFTA og deres bærekraftssatsing BAFTA albert, byrået Futerra, og produksjonsselskapet ThinkFilm Impact Production. Bellona-paviljongen ligger i Blue Zone og vil være åpen under hele klimatoppmøtet. Netflix, New York Times og verdens største museum- og utdanningsinstitusjon Smithsonian Institution vil også delta på paviljongen.

– Deler av miljøbevegelsen jakter symbolske miljøseiere. Det undergraver arbeidet som må gjøres for å stanse klimaendringene. Vi er nødt til å få folk med oss, og det skal vi jobbe sammen med årets partnere for å få til, sier Hauge.

I år kommer den globale gjennomgangen «Global Stocktake» til å få stor oppmerksomhet. Utfallet av denne danner grunnlaget for de nye bidragene som hvert land skal melde inn innen 2025.

– Det er helt avgjørende å få inn sterkt språk om utfasing av fossile brensler, økte mål for fornybarutbygging, og styrket posisjon for karbonfangst og -lagring. Og så må vi gå i rette med en del av løsningene som kan være med og bidra, men som hypes veldig opp. Både karbonlagring og hydrogen vil være nødvendig, men må gjøres på riktig måte, sier Hauge.

Bellona har deltatt på FNs klimatoppmøter siden starten i Rio de Janeiro i 1992.

Les felles pressemelding fra partnerne her.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bellona-stifter Frederic Hauge (til høyre) på FNs første internasjonale miljøtoppmøte i Rio de Janeiro i 1992.
Bellona-stifter Frederic Hauge (til høyre) på FNs første internasjonale miljøtoppmøte i Rio de Janeiro i 1992.
Last ned bilde

Om oss

Miljøstiftelsen Bellona er en uavhengig, ideell stiftelse som arbeider med å løse verdens klima- og miljøproblemer. Bellonas tilnærming er teknologioptimistisk og basert på systemtenkning, med mål om å utvikle og fremme løsninger for politikere, offentlig forvaltning og næringsliv. Stiftelsen ble grunnlagt i 1986 og har i dag ca. 60 medarbeidere – deriblant ingeniører, statsvitere, økonomer, biologer, jurister og journalister – fordelt på våre kontorer i Oslo, Brussel, Vilnius og Berlin.

Følg pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljøstiftelsen Bellona på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

Samarbeid skal gjøre ørken til blå skog17.1.2024 07:00:00 CET | Pressemelding

I det stille har en av Europas største naturkriser utspilt seg utenfor Norges kyst. Havbunnen langs kysten har gått fra frodig tareskog til kråkebolleørken. Nå lanserer næringsliv, frivillige og miljøvernere samarbeidsplattformen NoMaRe for å gjøre Norges ukjente ørken om til blå skog. – Sammen ønsker vi å legge til rette for en storstilt restaurering av norsk tareskog, sier lederen i Bellonas bioprogram, Joakim Hauge.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye