Fiskebåt

Ivar Andreassen er valgt til ny styreleder i Fiskebåt Nord

Del

Ivar Andreassen (59) fra Bodø er valgt til styreleder i Fiskebåt Nord på årsmøtet i Tromsø. Andreassen har fra tidligere en lang karriere både som fisker og i organisasjonslivet.

Ivar Andreassen er valgt til ny styreleder i Fiskebåt Nord. Foto: Odd Kristian Dahle.
Ivar Andreassen er valgt til ny styreleder i Fiskebåt Nord. Foto: Odd Kristian Dahle.

I 13 år var han ordfører i Norges Sildesalgslag og i mer enn 10 har han vært ordstyrer på Fiskebåt sentralt sitt årsmøte. Men først av alt har han vært fisker og skipper på ringnotfartøyet Nordfisk, hjemmehørende i Bodø.

- Jeg er tredje generasjon ringnotreder og startet selv som fisker i 1987, men som styreleder i Fiskebåt Nord er jeg opptatt av at jeg skal jobbe for alle medlemmene, enten de representerer krabbefartøy, sjøpattedyr eller andre fartøygrupper. Her skal vi jobbe for alle medlemmene sine interesser, sier Andreassen.

For den nye lederen, så blir en prioritert oppgave å formidle hva fiskerinæringen driver med, og hvor viktig den er for både bosetting og sysselsetting langs kysten.

- Avstanden mellom de som styrer og vi som driver næring er stor og jeg opplever ofte at kunnskapsnivået er for lavt blant politikere. Men det er vår oppgave å gjøre noe med det, og formidle hva vi driver med. Vi må få fram at det er fiskernes innsats som gjør at vi er en stormakt innen fiskeri, og at vi driver en moderne og miljøvennlig næring, sier Andreasssen.

 Ivar Andreassen tar over etter Marius Ytterstad som styreleder i Fiskebåt Nord.

Fiskebåt Nord er et regionlag i Fiskebåt – havfiskeflåtens organisasjon, og dekker fylkene Finnmark, Troms og Nordland.

Kontaktinformasjon til Ivar Andreassen;
Tlf. 901 01 012
E-post: ivar@nordfisk.no

Kontakter

Bilder

Ivar Andreassen er valgt til ny styreleder i Fiskebåt Nord. Foto: Odd Kristian Dahle.
Ivar Andreassen er valgt til ny styreleder i Fiskebåt Nord. Foto: Odd Kristian Dahle.
Last ned bilde

Om Fiskebåt - havfiskeflåtens organisasjon

Fiskebåt - havfiskeflåtens organisasjon, jobber for en miljøvennlig og lønnsom fiskeflåte, som leverer sunn mat fra bærekraftige bestander i verdens reneste havområder.

Følg pressemeldinger fra Fiskebåt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fiskebåt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fiskebåt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye