Gjensidigestiftelsen

Over 111 millioner kroner for å styrke norsk frivillighet

Del

Over 500 lag og organisasjoner kan starte 2024 med tryggheten om at pengestøtten til prosjekter er på plass. Gjensidigestiftelsen deler ut over 111 millioner kroner til prosjekter under utlysningen "Aktiv fritid for alle".

Seniorrådgiver i utdelingsavdelingen, Trine Vekseth.
Seniorrådgiver i utdelingsavdelingen, Trine Vekseth. Foto: Paal Mork-Knutsen

Dyrtid utfordrende for de fleste

- Vi vet at frivillige lag og organisasjoner har lagt bak seg tøffe år, og vårt mål er fortsatt å bidra til at flere kan delta i organiserte fritidstilbud over hele landet, sier administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen, Ingrid Riddervold Lorange. Mange lag og foreninger merker godt prisveksten og inflasjonen, og da blir gapet mellom de som har råd til å delta og de som ikke har råd, større. For oss er det viktig at alle skal kunne være med, uavhengig av forutsetninger, forteller hun videre. 

For tredje året på rad

Det er tredje året på rad at Gjensidigestiftelsen gjennomfører utlysningen "Aktiv fritid for alle, " som har hatt som formål å skape varige aktivitetstilbud hvor alle kan være med. - Vi ser viktig viktigheten av å ha kontinuitet og skape forutsigbare rammevilkår for de organisasjonene som søker støtte hos oss, sier Prosjektleder for utlysningen, seniorrådgiver Trine Vekseth. - Nå kan det også søkes støtte over flere år, noe som skaper enda mer trygghet og forutsigbarhet, noe vi vet er høyt etterspurt i frivilligheten, forklarer hun. 

Mange får innvilget støtte

- Vi fikk 1269 søknader, og totalt var det 44 prosent av disse som nå har fått innvilget støtte til sine prosjekter, med oppstart i 2024, forteller Vekseth. Dette er en økning fra 40 prosent, som var tildelingsprosenten i fjor. Det er stort spenn og variasjon i prosjektene, som strekker seg fra beløp på 30 000 kroner og opp til 600 000 kroner i støtte, forteller hun. 

Høy kvalitet på søknadene

- Vi synes det har vært høy kvalitet på de søknadene som har kommet inn i år, og vi har fått svært mange tilbakemeldinger på at disse midlene kommer svært godt med nå i den tiden vi er inne i. Vi ser at stadig flere vender tilbake til frivilligheten, enten som deltaker eller som frivillig, og dette ønsker vi å fortsatte bygge oppunder med denne tildelingen. Sammen bygger vi samfunnet og skaper gode liv i et trygt samfunn,  avslutter hun. 

Kontakter

Bilder

Seniorrådgiver i utdelingsavdelingen, Trine Vekseth.
Seniorrådgiver i utdelingsavdelingen, Trine Vekseth.
Last ned bilde
Ingrid R. Lorange, administrerende direktør Gjensidigestiftelsen
Ingrid R. Lorange, administrerende direktør Gjensidigestiftelsen
Last ned bilde

Om Gjensidigestiftelsen

Gjensidigestiftelsen er Norges største finansstiftelse og hovedeier i Gjensidige Forsikring ASA med 62,24 prosent av aksjene. I tillegg deler stiftelsen ut støtte til tiltak innen trygghet og helse der målet er at flest mulig skal leve gode liv i et trygt samfunn. Siden 2007 har stiftelsen bidratt med mer enn 2,7 milliarder kroner til flere enn 8500 prosjekter.

Følg pressemeldinger fra Gjensidigestiftelsen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Gjensidigestiftelsen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Gjensidigestiftelsen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye