Statens vegvesen

Uvanlig mye vind ventes i Finnmark og Nord-Troms

Del

Fra i kveld, tirsdag, er det ventet uvanlig mye og kraftig vind. – Unngå å ferdes på vegene i de utsatte områdene, sier Vegtrafikksentralen i Nord-Norge.

Unngå å ferdes på vegene i de utsatte områdene. Utsett heller reisen til senere, særlig hvis du skal kjøre langt. det er budskapet fra Vegtrafikksentralen i Nord-Norge.
Unngå å ferdes på vegene i de utsatte områdene. Utsett heller reisen til senere, særlig hvis du skal kjøre langt. det er budskapet fra Vegtrafikksentralen i Nord-Norge. Illustrasjonsfoto: Kenneth Holm Vestby, Statens vegvesen

Det vil bli en utfordrende værsituasjon i de berørte områdene i Nord-Troms og Finnmark. Fra tirsdag kveld melder Meteorologisk institutt om at det vil være spesielle værforhold med uvanlig mye vind, opptil 40 meter pr. sekund utsatte steder. Det er godt over grensen for orkan styrke.

- Dette er vær som er langt utenfor det normale også i disse områdene, sier sjefen for Vegtrafikksentralen i Nord-Norge, Siril Veiåker Nilsen.
- Vi vet at en rekke veger kommer til å bli stengt, også hovedveger som E6 gjennom regionen. Og vi må være forberedt på at veger vil være stengt gjennom hele onsdagen og fram til torsdag.

Hun er tydelig på hva som forventes av trafikantene:
- Publikum må holde seg oppdatert om situasjonen på vegene, dersom de vurderer å reise i det aktuelle området. Bruk vegvesen.no/trafikk og appen Vegvesen trafikk aktivt, det er gode og lett tilgjengelige informasjonskilder. Se også vegvesen.no/fjelloverganger. Unngå å ferdes på vegene i de utsatte områdene. Utsett heller reisen til senere, særlig hvis du skal kjøre langt. Husk at veger kan bli stengt på kort varsel, sier Siril Veiåker Nilsen.

Kontakter

Pressevakt Transport og samfunn

* Trafikksikkerhet og ulykkesstatistikk
* Trafikktall
* Fotobokser/fartskontroll
* Skilt
* Bompenger
* Trafikkstyring og beredskap
* Teknologi
* Klima og miljø
* Plansaker
* Nasjonale turistveger (Pressekontakt: 91104480)
* Norsk vegmuseum (Pressekontakt: 61285250)

Tel:953 00 727pressetos@vegvesen.no

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom