Ticket Feriereiser

Hit reiser vi for å feire jul

Del

Mange velger å feire jul på varmere breddegrader som Gran Canaria, Bangkok og Malaga. Ifølge en fersk bookingstatistikk fra reisebyrået Ticket er det tydelig at vi er ute etter trygghet og solsikre alternativer når vi planlegger juleferien. Det er interessant at Malaga klatret til fjerdeplass i årets statistikk, fra å ha ligget på åttende plass blant de mest populære reisemålene før pandemien. I tillegg har Frankfurt og Riga debutert på topp ti-listen.

Juleferie i varmen
Juleferie i varmen

Julen har tradisjonelt vært en tid for å samle familie og venner, men det er også en tid hvor mange familier velger å søke sol og varme i utlandet. Ifølge reisebyrået Ticket er ikke dette en trend som kun fantes før pandemien – den har kommet tilbake igjen nå som reiselysten er på topp. 

- I julen er det som regel både kulde og mørke i Norge, så det er et perfekt tidspunkt å reise på utenlandsreise for de som ønsker noen ekstra soltimer. Mange av våre kunder ønsker å kombinere den tradisjonelle julen med en avslappende ferie. De er ute etter sol og varme, men ønsker samtidig å oppleve julestemningen på sin egen måte, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Klassiske favoritter på Kanariøyene og Thailand dominerer topplisten, men fersk statistikk viser også at Malaga har økt i popularitet som juledestinasjon og ligger nå på fjerdeplass, fra åttendeplass i 2019. Dette kan skyldes flere faktorer, mener Ellen Wolff Andresen.

- Malaga har et behagelig klima og en fantastisk blanding av kultur, mat og naturskjønne attraksjoner. Nærheten til Norge gjør det til et perfekt reisemål for dem som ikke vil bruke for mye tid på flyet og mer tid i solen, sier Ellen Wolff Andresen.

Amsterdam, som tidligere var et populært reisemål og tok tredjeplassen i 2019, har nå falt helt ut av årets liste. De fleste som ønsker å feire jul i en europeisk storby velger London eller Frankfurt i stedet i år.

Her feirer vi helst jul:

  1. Gran Canaria (1)
  2. Bangkok (2)
  3. Malaga (7)
  4. Alicante (8)
  5. Tenerife (5)
  6. London (6)
  7. Frankfurt (Ny)
  8. Ho Chi Minh City (Ny)
  9. Riga (Ny)
  10. Barcelona (Ny)

Kilde: Tickets bookingstatistikk, reiser med avgang i juleuken 2023. Tallene i parentes er for samme periode i 2019.Nøkkelord

Kontakter

Om Ticket

Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 68 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.  

Følg pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Slik reiste vi i 2023 – høyere bestillingsnivå enn før pandemien til tross for den økonomiske situasjonen.18.12.2023 09:00:00 CET | Pressemelding

Etter noen år med en pandemi som begrenset reiselivet, etterfulgt av et år med økonomiske vanskeligheter, er reiselysten sterk. Høye renter, matvarepriser og inflasjon ser ikke ut til å ha hatt altfor stor innvirkning på reisingen, og reisebyrået Tickets reisestatistikk viser at bestillingsnivået i 2023 var 1 prosent høyere enn i 2019. Mange velkjente reisemål ligger på topplisten, men også nye reisemål har dukket opp i 2023, der Spania har vært det mest populære landet.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye