Jeremy Dutcher til Parkteatret 28. januar 2024

Del

Kanadiske Jeremy Dutcher kommer tilbake til Norge etter en fantastisk konsert på Riddu Riđđu sommeren 2019. Den prisvinnende komponisten er denne gangen klar for å bergta Oslo-publikummet på Parkteatret 28. Januar!

Jeremy Dutcher
Jeremy Dutcher Sara Melvin

Jeremy Dutcher er en tenor, komponist, aktivist, etnomusikolog og medlem av Neqotkuk(Tobique First Nation) i Øst-Canada. Han benytter enhver mulighet til å bruke sine Wolastoq First Nation-røtter i sin musikk og han skaper noe som du neppe har hørt før. Han fikk internasjonal anerkjennelse for albumet sitt Wolastoqiyik Lintuwakonawá(2018), vant Polaris Music Prize i 2018 og «Indigenous Music Album of the Year» ved JUNO Awards i 2019. Musikken er en blanding av neoklassisk, jazz og pop, og har ført til samarbeid med ikoniske artister som Yo-Yo Ma og Beverly Glenn Copeland. Dutchers arbeid har ført ham til verdens største konsertsaler, NPR's Tiny Desk og dommerbordet på Canada's Drag Race.

Dutcher er opptatt av viktigheten av å bevare sitt språk:
Jeg gjør dette arbeidet fordi det nå er kun 100 personer som snakker Wolastoqey. Det er avgjørende at vi bruker språket vårt og viderefører det til neste generasjon. Mister du morsmålet ditt mister du en helt distinkt måte å oppleve verden på. Sier Dutcher.

Sajje Solbakk, festivalsjef i Riddu Riđđu, gleder seg til konsert:
Jeremy Dutcher er en spennende musiker med imponerende formidlingsevne, og konserten han leverte på Riddu Riđđu i 2019 gav definitivt mersmak! Han har en kraftfull vokal og Wolastoq First Nation-røttene uttrykkes i både melodi og tekst, som bidrar til å skape et fengslende og originalt kunstnerisk univers. Nå er han aktuell med et rykende ferskt album – som blir helt rått å oppleve live! Avslutter Solbakk.

Konserten er i samarbeid med All Things Live Norge, Parkteatret og Riddu Riđđu Festivála.

Forsalg via All Things Live Norges nyhetsbrev onsdag 22. november klokka 10:00.

Billetter i salg via Ticketmaster torsdag 23. november kl. 10:00.

Kontakter

Sajje SolbakkFestivalsjefRiddu Riđđu festivála

Tel:46950573

Om oss

Riddu Riđđu Festivàla er en internasjonal urfolksfestival, som årlig finner sted i Kåfjord kommune i Nord-Troms. Festivalen er utendørs, og har programtilbud for hele familien. Programmet inneholder verdensomspennende urfolksmusikk, kunst, teater og dans, ungdomsleirer med kunstneriske og politiske workshops, barnefestival, dagsaktuelle seminarer, omfattende kursprogram, film og litteratur.

Følg pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Riddu Riđđu Festivála på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye