Kasakhstan vil bli en av eksportørene av grønn energi til Europa

Del

Kasakhstan har signert en avtale med Aserbajdsjan og Usbekistan om opprettelse av et prosjekt for eksportering av grønn energi til Europa. Dette meddeler pressetjenesten til Kasakhstans energidepartement 15. november 2023.

Bildekilde: Kasakhstans energidepartement

De tre landenes energi- og økonomiministre har blitt enige om å utarbeide tekniske spesifikasjoner og etablere et fellesforetak for eksport av miljøvennlig energi. Dette har skjedd på et møte i Baku om utsiktene for eksport av strøm fra sentralasiatiske land til Europa gjennom Aserbajdsjan.

Etter møtet har ministrene undertegnet en felles meddelelse som fremhevet potensialet for fornybar energi i landene deres. De har opplyst at de er klare til å bli med i prosjektet for å eksportere elektrisitet fra alternative kilder til Europa.

Deltakerne i møtet vil etablere en felles arbeidsgruppe for å utvikle et mandat for samarbeid innen energiutveksling med vekt på fornybare energikilder.

Gruppen vil få i oppdrag å utforske muligheter for å produsere og eksportere grønt hydrogen og grønn ammoniakk, og opprette nødvendig infrastruktur.

Ministrene har blitt enige om å igangsette et anbudsrunde for utarbeidelse av en foreløpig mulighetsstudie som er basert på godkjente tekniske spesifikasjoner.

De vil også utforske mulighetene for å opprette et fellesforetak for å gjennomføre prosjektet.

Det neste ministermøtet finner sted i Tasjkent, Usbekistan.

Følg pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Smirres hjemsted Burabay åpner vintersesongen29.12.2023 11:35:47 CET | Pressemelding

Burabay nasjonalpark startet vintersesongen med en festlig konsert på opplevelsesparken Kasakhstans Lappland 17. Desember 2023. Burabay er kjent for sin fantastiske natur som er preget av tette skoger og uberørte innsjøer, noe som tiltrekker tusenvis av turister hvert år. Vintersesongen forsterker regionens sjarm og forvandler den til et eventyrland. Det er ikke overraskende at det er her 1994 Lillehammer OL-mester Vladimir "Smirre" Smirnov er født og oppvokst.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye