AF Gruppen

AF Eiendom og Boligbyggelaget Usbl sammen om tomtekjøp sentralt i Oslo

Del

AF Eiendom og Boligbyggelaget Usbl har kjøpt en 2,2 mål stor tomt i krysset Kirkeveien/Ullevålsveien.

Vera Houck fra Boligbyggelaget Usbl (t.v.) og Espen Friis Jørgensen fra AF Eiendom. Foto: Vebjørn Løvås
Vera Houck fra Boligbyggelaget Usbl (t.v.) og Espen Friis Jørgensen fra AF Eiendom. Foto: Vebjørn Løvås Vebjørn Løvås

Den attraktive tomten ligger mellom Fagerborg skole og Vestre Aker kirke, med kort vei til Majorstuen og Ullevål sykehus. Tomten ble kjøpt fra selskapet Fortuna Estate AS.

Tomten har adresse Ullevålsveien 114. Tidligere eier lanserte boligene for salg i 2020, men trakk senere disse fra markedet. Det har pågått forberedende grunnarbeider i en periode i vår og sommer 2023.

– Tomten har en lang historikk. Vi skal nå gå gjennom arbeidet som er gjort, og gjøre det vi mener er riktig for å sikre en bygnings- og boligutforming som etterspørres av markedet og sikrer gjennomføring. Målsetningen er å lansere prosjektet i løpet av 2024, sier porteføljedirektør Espen Friis Jørgensen i AF Eiendom.

Solide aktører samarbeider

AF Eiendom og Boligbyggelaget Usbl skal sammen utvikle prosjektet videre. Prosjektet vil bestå av 75-80 boliger, samt service- og næringslokaler på bakkeplan. De to eierne har begge lang erfaring med utvikling og gjennomføring av boligprosjekter og alt ligger til rette for et sterkt samarbeid.

– AF Eiendom er en samarbeidspartner vi har god erfaring med fra tidligere. Vi gleder oss til å sammen skape et godt prosjekt på denne flotte og sentrale tomten i hovedstaden, som medlemmene våre selvsagt får forkjøpsrett på, sier Vera Houck, direktør for bolig- og prosjektutvikling i Boligbyggelaget Usbl.

Boligbehovet er underliggende

Ullevålsveien 114 ligger i bydel St. Hanshaugen, et område av Oslo som over tid har hatt lavt tilskudd av nybygde boliger.

– Dagens marked er utfordrende, men vi har et langsiktig perspektiv, og en så attraktiv beliggenhet har vi stor tro på. Det er et underliggende boligbehov i denne delen av Oslo, og vi gleder oss til å skape rammene for gode liv sammen med en solid partner, avslutter Otto Christian Groth, direktør i AF Eiendom.  

Nøkkelord

Kontakter

Vera HouckDirektør for bolig- og prosjektutviklingBoligbyggelaget Usbl

Tel:982 04 009

Bilder

Vera Houck fra Boligbyggelaget Usbl (t.v.) og Espen Friis Jørgensen fra AF Eiendom.
Vera Houck fra Boligbyggelaget Usbl (t.v.) og Espen Friis Jørgensen fra AF Eiendom.
Last ned bilde
Vera Houck fra Boligbyggelaget Usbl (t.v.) og Espen Friis Jørgensen fra AF Eiendom.
Vera Houck fra Boligbyggelaget Usbl (t.v.) og Espen Friis Jørgensen fra AF Eiendom.
Last ned bilde
Otto Groth, direktør AF Eiendom
Otto Groth, direktør AF Eiendom
Last ned bilde

Om AF Gruppen

AF Gruppen er et prosjektbasert entreprenør- og industrikonsern, formet av entreprenørånd og gjennomføringskraft. Konsernet omsatte for 31 mrd kroner i 2022 og har i dag ca. 6000 medarbeidere. AF Gruppen er notert på Oslo Børs (AFG).

Vår virksomhet er inndelt i følgende områder: Anlegg, Bygg, Betonmast, Eiendom, Energi og Miljø, Sverige og Offshore. 

Følg pressemeldinger fra AF Gruppen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra AF Gruppen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra AF Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye