CARE

CAREs ansatte i Gaza gjort rede for

Del

Forteller om pågående bombing også i Rafah, området mot grensen mot Egypt som sivile er beordret å flykte til. 

– Vi har nå kommet i kontakt med CAREs ansatte i Gaza igjen. De lever, men vi er sterkt bekymret for deres helse og sikkerhet. Hver eneste time, hvert minutt, uten våpenhvile, øker faren for at flere dør, sier Kaj-Martin Georgsen, generalsekretær i CARE Norge.

Mobilnettet i Gaza brøt sammen torsdag, samtidig som nye evakueringsordre ble gitt til folk som oppholdt seg i Khan Younis, den siste store byen i Gaza før grenseområdet Rafah.

– Folk blir bedt om å flykte lengre sør, men Rafah er overbefolket og grensen er stengt. CARE-kollegaer forteller om bombing også der. Det er ingen trygg havn å flykte til. Ingen vet hvem som blir den neste som dør, sier Georgsen.

Det er minimalt med nødhjelp som slipper inn på Gaza, behovene tatt i betraktning. I tillegg til bombingen, utgjør mangel på vann, mat og helsehjelp en reell trussel mot folks liv.

– Dette er inhumant. Vi ber på det sterkeste om en umiddelbar våpenhvile. Drapene og utsultingen av sivile i Gaza må stoppe, sier Georgsen. 

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra CARE

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra CARE på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra CARE

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom