SMB Norge

SMB Norge : Glade for fremtidig stortingsmeldingen om gründere

Del

Neste år kommer regjeringen til å legge frem den aller første helhetlige stortingsmeldingen om gründere og oppstartsbedrifter. – Dette er noe vi i SMB Norge har etterlyst i flere år, så dette er en gladmelding for oss, sier administrerende direktør i SMB Norge, Jørund H. Rytman. 

Susanne A. Finnes SMB Norge

Fredag 17. november kunngjorde nærings- og fiskeridepartementet (NFD) at i 2024 kommer regjeringen til å legge frem den første helhetlige stortingsmeldingen om om gründere og oppstartsbedrifter. Meldingen skal gi et helhetlig overblikk og status for gründerskap i Norge. Den vil også presentere en samlet fremstilling av regjeringens politikk på området, inkludert rammevilkår og tiltak.

SMB Norge har etterlyst en slik stortingsmelding i flere år slik at Norge kan bli det beste landet å drive virksomhet i.

– Dette er noe vi har etterlyst i flere år. Vi har både bedt om stortingsmeldinger om SMB-sektoren, gründere og oppstartsbedrifter, så dette er en gladmelding for oss i SMB Norge. For at Norge skal bli det beste landet å drive virksomheter i er det er stort behov for at en slik stortingsmelding kommer, sier administrerende direktør i SMB Norge, Jørund H. Rytman. 

Videre sier Rytman at det er viktig at den kommende stortingsmeldingen ser på skadevirkningene av den særnorske formueskatten og den særnorske sykelønnsordningen som går hardt ut over små bedrifter, som startups og gründerbedrifter.

Ønsker at Norge skal bli best

I kunngjøringen fra nærings- og fiskeridepartementet sier næringsministeren, Jan Christian Vestre, at han ønsker at Norge skal bli det beste landet i verden å drive virksomhet i, som SMB Norge er helt enig i.

– Vi har flere ganger utfordret næringsministeren på at Norge må bli nummer en  i verden på dette mens han er næringsminister. At han nå lover en stortingsmelding på dette viser at han har tatt utfordringen og han vil også inkludere Stortinget i denne debatten og arbeidet. Det forplikter, avslutter Rytman.

Kontakter

Om oss

SMB Norge har ca. 5 600 medlemmer over hele landet. Våre medlemsbedrifter spenner over de fleste bransjer, hvor bygg/anlegg, varehandel, industri og faglig-teknisk tjenesteyting utgjør de største. Flertallet av medlemsbedriftene er små og mellomstore bedrifter, og ca. halvparten har inntil fem ansatte. Bedriftene sysselsetter i overkant av 25 000 arbeidsplasser. Vi får stadig nye medlemmer og det styrker vår gjennomslagskraft overfor politikerne.

Følg pressemeldinger fra SMB Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SMB Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SMB Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye