Nærings- og fiskeridepartementet

Even T. Sagebakken er ny statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet

Del

Fredag 17. november ble Even T. Sagebakken fra Mandal utnevnt til ny statssekretær for fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap).

- Even Sagebakken har lang erfaring fra politikken i Agder. Jeg kjenner Even som en svært dyktig og erfaren politiker som med et sterkt engasjement for verdiskaping, havet og folk som bor og lever langs kysten vår. Som tidligere ordfører med bakgrunn fra utdanningssektoren har han en god pedagogisk ballast. Det vil komme godt med når vi skal sikre god sameksistens og utvikling av havnæringene våre, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth.

- Jeg gleder meg stort til å få Even og Agder om bord i skuta, sier Myrseth.

Even Sagebakken bor i Mandal. Frem til oktober var Sagebakken ordfører i Lindesnes kommune. Han er nå varaordfører i Lindesnes, medlem av fylkestinget og fylkesutvalget i Agder. Han er også nestleder i Agder Arbeiderparti og medlem av landsstyret.

Sagebakken har bakgrunn som lærer og undervisningsinspektør, og har tidligere vært rektor ved Lindesnes Ungdomsskole og Spangereid skole. Sagebakken er utdannet adjunkt ved Høgskolen i Agder og har Executive Master of Management med spesialisering i skoleledelse ved BI.

Even Sagebakken tar over etter Vidar Ulriksen, som mønstrer av fredag 24. november. Ulriksen har bakgrunn som fisker, og har vært en av de statssekretærene i regjering med lengst erfaring. Han har tjenestegjort under to statsministere og fire fiskeriministere.

Kontakter

Om oss

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye