Statens vegvesen

Poppeltrær til besvær i Lillestrøm – nå blir de fjernet

Del

Nå feller Statens vegvesen de gamle poplene langs riksveg 159 på strekningen Jernbanegata-Kanalveien i Lillestrøm. Samtidig rehabiliterer de gang- og sykkelvegene i området. Arbeidet starter 20. november og skal pågå i to uker framover.

Poplene langs riksveg 159 i Lillestrøm har hatt sin levetid. Nå blir de felt. (Fredrik Rudolfsen / Vaktmesterkompaniet AS)
Poplene langs riksveg 159 i Lillestrøm har hatt sin levetid. Nå blir de felt. (Fredrik Rudolfsen / Vaktmesterkompaniet AS)

– Poppeltrærne er gamle og har vært modne for utskifting ei stund, kan byggeleder Johan Georg Hall i Statens vegvesen fortelle. – I tillegg er røttene så kraftige at de har skadet gang- og sykkelvegene slik at de må repareres.

I mange år har poplene også være til plage for beboerne i området om sommeren. Da svever de hvite frødottene, eller fnokk, med vinden i store mengder og trenger seg inn gjennom vinduer og dører.

Arbeidet med å felle trærne og rehabilitere gang- og sykkelvegene skjer i uke 47 og 48. Arbeidstida er kl. 07.00 - 19.00 mandag til fredag. Det vil bli noe støy mens arbeidene pågår.

– Når vi har felt trærne, skal vi frese bort stubbene og røttene. Deretter skal vi gjøre området klart for etablering av blomstereng og planting av nye trær våren 2024. Poplene blir erstattet med kirsebærtrær, forteller Johan Georg Hall.

Det er Vaktmesterkompaniet AS som gjør jobben på oppdrag for Statens vegvesen.

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Poplene langs rv. 159 har hatt sin levetid. Nå blir de felt. (Fredrik Rudolfsen / Vaktmesterkompaniet AS)
Poplene langs rv. 159 har hatt sin levetid. Nå blir de felt. (Fredrik Rudolfsen / Vaktmesterkompaniet AS)
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom