Jungheinrich

Bohus reduserte energiforbruket gjennom automatisering

Del

Bohus reduserte energiforbruket betydelig med overgang fra manuell til helautomatisert drift i sitt kranlager på Heia i Fetsund. Som Norges største møbel- og interiørkjede har Bohus i samarbeid med Jungheinrich tatt et kvantesprang mot en ny æra av energieffektivitet og bærekraftig drift.

Gjennom automatisering reduserte Bohus energiforbruket med 17 prosent
Bohus reduserte energiforbruket med 17 % ved å gå fra manuell til helautomatisert drift i deler av sitt kranlager på Heia i Fetsund Foto: Jungheinrich AG

Fra manuelle prosesser til automatisert effektivitet

Over en toårsperiode, fra juni 2021 til juni 2023, har deler av Bohus sitt lager på Heia gjennomgått en transformasjon fra 100 % manuell drift til et helautomatisert kranlager. Det har resultert i betydelige forbedringer:

  • Energibesparelser: Reduksjon på 190 000 kWt fra manuelt til automatisert år, tilsvarer 17 % nedgang i energiforbruket uten at det har vært noen signifikante endringer i totalvolumet av varer.
  • Effektiv vareflyt: En mer strømlinjeformet prosess har ført til smartere utnyttelse av plassen og feilfri drift.

«Bohus sin transformasjon fra manuell til automatisert drift resulterte i imponerende 17 % reduksjon i energiforbruket, en strømlinjeformet vareflyt og en smartere utnyttelse av plassen. Til sammen gir dette en energieffektiv og feilfri drift,» sier Håkon Bredde, CEO i Bohus logistikk.

Hvorfor automatisering er mer energieffektivt

Automatisering har vist seg å være mer energieffektivt av flere grunner:

  • Effektiv vareflyt: Reduserer behovet for interntransport.
  • Regenerering av energi: Jungheinrich sine automasjonsløsninger regenererer energien.
  • Optimalisert lagerhøyde: Minimerer fotavtrykk og interntransport.
  • Feilfri plukking: "Gods til person"-system reduserer feilplukk.

Automasjonens økonomiske og miljømessige gevinst

Studien fra Bohus sitt lager i Fetsund bekrefter at automatisering ikke bare gir miljømessige fordeler, men også betydelig økonomisk gevinst. Den understreker hvor viktig det er å investere i bærekraftige løsninger som gir en solid avkastning på investeringen (ROI).

«Det vi har sett er bare begynnelsen. Med hver ny innovasjon og hvert gjennombrudd innen automasjon, beveger vi oss nærmere en fremtid der bærekraft og forretningsmessig suksess går hånd i hånd,» uttaler Jens Iver Gjerlaug, leder for Logistics Systems i Jungheinrich Norge.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Følg pressemeldinger fra Jungheinrich

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Jungheinrich på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Jungheinrich

Jungheinrich starter produksjon i ny fabrikk i Chomutov, Tsjekkia16.6.2023 14:53:00 CEST | Pressemelding

Jungheinrich har startet produksjonen ved sin nye fabrikk i Chomutov, Tsjekkia. Etter en byggeperiode på rundt ti måneder rullet den første trucken, en elektrisk skyvemasttruck av typen ETV 216i, av produksjonsbåndet den 6. juni. Takket være det nye produksjonsstedet, som dekker et område på rundt 37 000 kvadratmeter, vil det bli skapt over 350 nye arbeidsplasser lokalt. Prosjektbudsjettet er på rundt 60 millioner euro.

Fikk nytt lager i havn på Svalbard på rekordtid4.5.2023 08:22:00 CEST | Pressemelding

Longyearbyen 2023: Lageret til Coop på Svalbard fikk en nødvendig oppgradering på rekordtid. Det tok totalt fire måneder fra tegninger ble presentert, til det oppgraderte lageret ble innviet en uke før tidsfristen. Prosessen startet med at Christian Simon, servicetekniker hos Jungheinrich, påpekte store avvik og mangler ved daværende reolsystem og mesaniner i Coop sitt lagerbygg på Svalbard. Avvikene på lageret ved kaia i Longyearbyen var alvorlige. Administrerende direktør hos Coop Svalbard SA, Ronny Strømnes og leder for lager og logistikk, Anna-Karin Lind innså at de måtte ta affære umiddelbart. Coop Svalbard har samarbeidet med Jungheinrich fra tidlig 2000-tall og Coop Norge har avtale med Jungheinrich Norge på trucker. Derfor var det naturlig å bruke totalleverandøren Jungheinrich også i det nye lagerprosjektet. Børge B. Hestdahl, prosjektleder i systemavdelingen til Jungheinrich, presenterte tegninger til nytt lager i starten av desember. Bestillingen besto av nye reoler med 1791

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom