Den Norske TuristforeningDen Norske TuristforeningDen Norske TuristforeningDen Norske Turistforening

Skredkvelder forener skiglede og snøskredfare

Del

De over 30 arrangementene i skredkvelduka kickstarter en ny skisesong, og minner både fjellvante og ferskinger om trygg ferdsel i vinterfjellet.

Nå er det straks klar for årets uke med skredkvelder landet rundt. Den Norske Turistforening (DNT), Varsom – Snøskredvarslingen, CARE (ved UiT) og skimagasinet Fri Flyt gjentar suksessen fra i fjor. Sammen med ulike aktører står de for en arrangementsrekke fra Longyearbyen i nord til Kristiansand i sør.

–  Skredkunnskap er ferskvare og må vedlikeholdes. Derfor er jeg så glad for at folk kommer på skredkvelder, og at så mange ser viktigheten av å ha riktig kunnskap med seg ut på tur, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Skredkvelduka tjuvstarter med skredkveld på Chateau Neuf i Oslo allerede 21. november. Se full oversikt over alle arrangementene under.

Skifilm, skiglede, skiterreng – og snøskred

Temaet for skredkveldene vil variere fra sted til sted, men de som kommer på skredkveld vil få gode tips å ta med seg når de setter kursen til fjells. I tillegg vises skifilmen Ambivalent av Erlend Remmen med Erik Verlo og Robert Robertsen.

– Vi mener filmskaperne klarer å fange det dilemmaet vi alle står i når vi fulle av skiglede og entusiasme også må forholde oss til snøskred som naturfare. For å unngå snøskred er det viktig at vi snakker om snøskred, understreker Audun Hetland i CARE

Skredkveldene passer både som nødvendig oppfriskning for erfarne toppturfolk, og som en introduksjon for nybegynnerne. I fjor ble det fullt hus på alle arrangementene.  

Her er det skredkveld-arrangement:

21. november:

Oslo, Chateau Neuf

27. november:

Mo i Rana

Volda

Sogndal

Kristiansand

Oslo, Storgata

Hamar

Narvik

28. november:

Trondheim

Årdal

Drammen

Voss

29. november:

Sortland

Førde

Kongsberg

Stavanger

Mosjøen

Ålesund

30. november:

Svolvær

Tromsø

Bodø

Bjerka

Bergen

Sarpsborg 

Lakselv 

Oppdal

Gjøvik

Longyearbyen

Beiarn

5. desember:

Molde

6. desember:

Storslett

8. desember:

Hovden

Kontakter

Siri Hytten, DNT: tlf 48114514; siri.hytten@dnt.no
Heidi Bache Stranden, Varsom – Snøskredvarslingen (NVE): tlf. 9282182; hrb@nve.no
Audun Hetland, CARE: tlf. 93041612; audun.hetland@uit.no

DNTs pressetelefon

Åpen også kveld og helg (ikke sms)

Tel:48450526

Bilder

Lenker

Følg pressemeldinger fra Den Norske Turistforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Turistforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Turistforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye