Statens vegvesen

Mer penger ga ny asfalt på E6 i Saltdal

Del

I årets reviderte nasjonalbudsjett kom det en ekstra bevilgning til vegvedlikehold. Blant annet har det blitt 20 kilometer ny asfalt på E6 i Saltdal.  

E6 ved Røkland i Øvre Saltdal har fått ny asfalt før vinteren.
E6 ved Røkland i Øvre Saltdal har fått ny asfalt før vinteren. Foto: Kristoffer Olofsson / Statens vegvesen.

Den nye asfalten er blitt godt mottatt både av lokalbefolkningen og de som kjører tungtransport over Saltfjellet. Vi må helt tilbake til 90-tallet da Statens vegvesen sist la et standard slitelag med asfalt på denne vegstrekninga.

De siste ti årene har E6 i Saltdal fått et tynt dekke med ny asfalt to ganger. Dette dekket var ikke egnet til å forsterke midtoppmerkingen med et felt som gjør at bilen rister når hjulene passerer midtlinjen på vegen.

– Arbeidet er ferdig, med unntak av forsterket midtoppmerking med romlefelt. Vinteren er kommet, noe som gir utfordringer knyttet til vegmerking. Vi venter derfor til våren med fresing av romlefelt og ny merking, sier kontrollingeniør Kristoffer Olofsson i Statens vegvesen.

Når arbeidet er helt ferdig i 2024 blir det enda tryggere å kjøre på de nyasfalterte strekningene på E6 i Saltdal i Nordland.

Det har gått med 16 235 tonn asfalt til 20 kilometer europaveg. Total kostnad for arbeidet er i underkant av 34 millioner kroner.

Disse strekningene har fått ny asfalt

Strekning Lengde (meter)
Nordnes - Medby 15521
Bleiknes - Nordnes

2401

Langånes 1912
Osbrua Sør 259
Totalt 20093

Nynorsk: Meir pengar gav ny asfalt på E6 i Saltdal | Statens vegvesen 

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Asfalten er formerket der det skal freses romlefelt til våren. Bildet er tatt lengst nord på den nyasfalterte strekninga, med  Fiskvågfloget i bakgrunnen.
Asfalten er formerket der det skal freses romlefelt til våren. Bildet er tatt lengst nord på den nyasfalterte strekninga, med Fiskvågfloget i bakgrunnen.
Last ned bilde
Ny asfalt på E6 i Øvre Saltdal. Ørfjellet / Ovbàgàjsse (1751 moh) hviler i synsfeltet når man kjører sørover.
Ny asfalt på E6 i Øvre Saltdal. Ørfjellet / Ovbàgàjsse (1751 moh) hviler i synsfeltet når man kjører sørover.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom