Politihøgskolen

Verdens første FN-manual for avhør er validert

Del

Nylig ble verdens første FN manual for avhør validert. Førsteamanuensis ved Politihøgskolen Ivar Fahsing har vært en sentral aktør i arbeidet, som hovedskribent av manualen.

Manualen markerer en betydelig milepæl i det pågående arbeidet med å etablere en internasjonal standard for politi- og kriminaletterforskning i samsvar med menneskerettighetene.

Prosjektet har overordnet handlet om to ting, forteller Gisle Kvanvig ved senter for menneskerettigheter (SMR). SMR ble etablert som sekretariat for prosjektet.

– Det ene er å få på plass en manual for hele FN systemet. Manualen vil instruere samtlige FN organisasjoner med et politimandat i hva slags praksis de skal ha på avhør og etterforskningsfeltet, sier Kvanvig.

Dette gjelder politi i FN-tjeneste, kurs og utdanningstilbud til politi, og såkalt monitorering av politi.

– Det andre er at manualen blir den første internasjonale standarden innen avhør og etterforskning. Det finnes flere konvensjoner, manualer og doktriner på politifeltet, men dette er den første som handler om avhør og etterforskning. Manualen utgjør dermed et veiledende dokument for medlemslandene i FN. Den vil også prege andre multilaterale organisasjoner slik som OSSE og EU.

Les hele saken her. 

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt

488 87 934
(Åpen hverdager kl. 09 - 15) - ikke SMS

presse@phs.no

Lenker

Om oss

Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye