Egon

Mange familier sliter økonomisk – Frelsesarmeen og Egon trapper opp julemat-samarbeidet

Del

Dyrtid og økte levekostnader gjør at flere enn før går ei tøff jul i møte. I desember går Frelsesarmeen og Egon sammen om å gi 2.600 gratis restaurantbesøk til vanskeligstilte familier over hele landet. ­– Vi er glade for å kunne tilby fellesskap i en tid hvor mange føler på utenforskap, sier Geir Smith-Solevåg i Frelsesarmeen.

Over 600 Egon-kokker over hele landet står klare til å servere 2.600 gratis julemiddager til mennesker som ellers ikke ville hatt råd til å gå på restaurant. Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen (t.v.) og Dan Robert Halshamn, daglig leder drift i Norrein Gruppen / Egon Restauranter gleder seg over at samarbeidet nå trappes opp.
Over 600 Egon-kokker over hele landet står klare til å servere 2.600 gratis julemiddager til mennesker som ellers ikke ville hatt råd til å gå på restaurant. Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen (t.v.) og Dan Robert Halshamn, daglig leder drift i Norrein Gruppen / Egon Restauranter gleder seg over at samarbeidet nå trappes opp. Vegard Aas

Én av fem nordmenn er bekymret for om de har råd til å feire jul i år, med alt det innebærer av julemat, julegaver og sosiale sammenkomster. Det kommer fram i en fersk undersøkelse gjennomført av Opinion på oppdrag fra Frelsesarmeen. Dyrtid og økte levekostnader gjør at flere enn før går en usikker jul i møte.

­– Frelsesarmeen møter nå stadig flere som er i økonomisk krise. Spesielt de som allerede levde med små marginer har fått det vanskeligere nå – men vi møter også mange som har måttet be om hjelp for første gang. Foreldre går jo gjerne selv sultne for å sikre en god jul for barna sine. Men det sier seg selv at det er lite rom for noe ekstra, sier Smith-Solevåg. 

Samarbeider for tredje gang

Samarbeidet mellom Frelsesarmeen og Egon ble godt mottatt da det ble etablert i 2021. Siden den gang er innsatsen tredoblet. I år skal om lag 2.600 gavekort deles ut, fordelt på 44 Egon-restauranter i hele Norge.

– Med en så negativ utvikling i levekårene for mange, var det en enkel beslutning for oss i Egon å trappe opp samarbeidet med Frelsesarmeen, sier Dan Robert Halshamn, daglig leder drift i Norrein Gruppen / Egon Restauranter.

Halshamn er opptatt av at de som får disse gavekortene, skal ha den samme, gode gjesteopplevelsen som man alltid skal forvente på Egon.

– Jeg håper vårt lille bidrag oppleves som et lyspunkt i en krevende førjulstid for vanskeligstilte familier. For noen blir det årets eneste julemiddag. For andre er det første gang de får mulighet til å spise på restaurant. Da er det viktig for oss å bidra til at det blir en minneverdig kveld, sier Halshamn.

Oppfordrer flere til å bidra

Frelsesarmeen vil bruke sitt etablerte støtteapparat til å sørge for at gavekortene når ut til de som trenger dem aller mest. I tillegg til de 2.600 måltidene finansiert av Egon, oppfordrer Frelsesarmeen også folk til å gå inn på nettsidene sine og støtte opp om dugnaden ved å kjøpe flere måltider. Organisasjonen opplever at gavekort fra Egon er populært både å gi og å motta.

– Å få en god førjulsopplevelse på restaurant er naturlig for mange, men utenfor rekkevidde for stadig fler. Å få en pause fra hverdagen og kunne samles med andre rundt et bord med god mat på, kan ha stor betydning for livskvaliteten i en vanskelig tid, sier Smith-Solevåg.

null
Dyrtid og økonomisk nedgang gjør at flere enn før sliter med å få endene til å møtes. – De store forskjellene i samfunnet blir ekstra tydelige i høytiden, sier Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen (t.v.). Her sammen med Dan Robert Halshamn i Egon. Vegard Aas

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Over 600 Egon-kokker over hele landet står klare til å servere 2.600 gratis julemiddager til mennesker som ellers ikke ville hatt råd til å gå på restaurant. Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen (t.v.) og Dan Robert Halshamn, daglig leder drift i Norrein Gruppen / Egon Restauranter gleder seg over at samarbeidet nå trappes opp.
Over 600 Egon-kokker over hele landet står klare til å servere 2.600 gratis julemiddager til mennesker som ellers ikke ville hatt råd til å gå på restaurant. Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen (t.v.) og Dan Robert Halshamn, daglig leder drift i Norrein Gruppen / Egon Restauranter gleder seg over at samarbeidet nå trappes opp.
Last ned bilde
Dyrtid og økonomisk nedgang gjør at flere enn før sliter med å få endene til å møtes. – De store forskjellene i samfunnet blir ekstra tydelige i høytiden, sier Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen (t.v.). Her sammen med Dan Robert Halshamn i Egon.
Dyrtid og økonomisk nedgang gjør at flere enn før sliter med å få endene til å møtes. – De store forskjellene i samfunnet blir ekstra tydelige i høytiden, sier Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen (t.v.). Her sammen med Dan Robert Halshamn i Egon.
Last ned bilde

Lenker

Om Egon

Egon er en restaurantkjede med 43 restauranter i Norge og 3 i Sverige. Egon har over 1.600 ansatte og har hovedkontor i Trondheim. Den første Egon åpnet i 1984 på Nordstrand i Oslo. 

Egon er engasjert i flere nasjonale prosjekter som har som mål å gi tilbake til samfunnet. Blant disse er «Brannbamsen Bjørnis», en stor satsing på brannforebyggende kommunikasjon med barn. Egon bidrar også med rundt 10.000 måltid til «Natteravnene», hvor engasjerte foreldre og voksne bidrar til trygghet i byene, og samarbeidet med Frelsesarmeen hvor det deles ut gavekort på 2600 måltider.

Følg pressemeldinger fra Egon

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Egon på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Egon