Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet tar grep i tungt marked

Del

Bondesamvirket stopper alle ansettelser. Mandag fikk 18 ansatte permitteringsvarsel.

Foto: Felleskjøpet Agri

– Vi er inne i tøffere tider, og vi frykter det vil vare lenge. Vi har over en periode tatt ned investeringene og lagernivåene. Nå justerer vi på bemanningen for å bedre lønnsomheten, sier konsernsjef Svenn Ivar Fure. 

Mandag fikk 18 ansatte i divisjon Detaljhandel permitteringsvarsel. I tillegg er 20 ledige stillinger for øvrig ikke erstattet som følge av ansettelsesstopp i divisjonen siden i sommer. Ansatte som jobber innenfor tonnvare og plantevern er skjermet. Før helgen fikk alle ledere med personalansvar i konsernet informasjon om tiltakene som gjøres for å sikre lønnsomheten. Mandag og tirsdag gikk informasjonen ut til resten av selskapets ansatte.

Umiddelbart innføres det ansettelsesstopp i hele selskapet, med unntak av stillinger i selskapskritiske posisjoner. Reisevirksomhet i selskapet innskrenkes ytterligere, og det oppfordres til digitale møter der det lar seg gjøre. Grepene som tas nå kan bli etterfulgt av ytterligere tiltak for så sikre lønnsomheten. Samtidig understreker konsernsjefen at Felleskjøpet tar grep nå, forhåpentlig for å slippe å ta enda tøffere grep senere.

– Vi vet dette er krevende, men det er noe som må til for at vi skal komme oss gjennom markedssituasjonen som gjelder, sier Fure.

Svekket lønnsomhet

Felleskjøpet Agri opplever svekkelse av lønnsomheten, noe som kommer av generelt store kostnadsøkninger, høyere rente og svak kronekurs. I tillegg førte årets ekstremvær med tørke og påfølgende flom til en dårlig kornhøst.

– Likviditeten til bonden er pressa etter en svært krevende sesong. Det merker vi også, sier Svenn Ivar Fure.

Ingen av de varslede permitteringene går lenger enn ut februar 2024. Felleskjøpet vil ha behov for medarbeiderne til høysesongen starter 1. mars.

Dette er Felleskjøpet-avdelingene som berøres av permittering:

Sarpsborg, Fornebu, Hamar, Fagernes, Dokka, Gausdal, Elnesvågen, Molde, Ålesund, Trondheim, Levanger, Klett, Steinkjer, Namsos og Tromsø.

Nøkkelord

Kontakter

Felleskjøpet Agri har en omsetning på 20,2 milliarder i 2022 og har i overkant av 4 000 ansatte. Felleskjøpet er viktigste leverandør av teknologi og driftsmidler til norsk landbruk og har rundt 100 butikker rettet mot bønder og forbrukere i Norge. Felleskjøpet eier Granngården i Sverige som også har rundt 100 butikker rettet mot samme målgruppe. Vår virksomhet omfatter også eiendomsdrift, brød og bakervarer, samt utstyr til park, anlegg og kjæledyr. Felleskjøpet Agri er et samvirke eid av i rundt 39 000 bønder. Felleskjøpet Agri er markedsregulator for korn og innkjøps- og salgssamvirke for medlemmene. Felleskjøpet Agris hovedmål er å bidra til å styrke medlemmenes økonomi på kort og lang sikt.

Følg pressemeldinger fra Felleskjøpet Agri

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Felleskjøpet Agri på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Felleskjøpet Agri

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye