Grappa Musikkforlag AS

"A Prayer for Peace", ny singel av Kjetil Mulelid med Trygve Seim og Signe Emmeluth ute i dag.

Del

Kjetil Mulielid´s nye album "Agoja" slippes neste år. Første singel, "A Prayer for Peace", kommer som en reaksjon på de store konfliktene vi ser i verden i dag. Med seg på singelen har han blant annet Trygve Seim og Signe Emmeluth, som bidrar med såre og sterke toner.

Photo: Jarle H. Moe
Photo: Jarle H. Moe

LYTT HER

I lengre tid har jeg hatt et ønske om å lage en plate i eget navn hvor jeg gjør akkurat hva jeg vil, uten å tenke på sluttresultatet og det musikalske uttrykket musikken skal ha. I 2022 hadde jeg planen klar og spurte mange av mine gode venner og favorittmusikere om de ønsket å være med på den upolerte ferden. Jeg booket studio uten å vite veien videre på daværende tidspunkt, men de påfølgende dagene formet en musikalsk verden som ble klarere for hver strofe innspilt. Resultatet var på vei til å bli et melankolsk blikk på livet, blandet med en leken hyllest til min kommende neste generasjon - parallelt med albumprosessen ble jeg nemlig far for første gang. “Agoja” var det første tilnærmede ordet jeg hørte sønnen min si, og jeg har derfor valgt å kalle platen nettopp dette. 

Første smakebit av albumet er låten «A Prayer for Peace». Den ble skrevet tidlig om morgenen den 24. februar 2022, like etter at Russland rykket inn i Ukraina. Det var aldri planen å slippe denne låten som en singel, da jeg føler den skiller seg litt ut fra resten av platen, men i dag føles den mer relevant enn noen gang, og å gi den ekstra plass føltes som det eneste riktige bidraget mitt i verdens håpløse uenigheter. 

Med meg på denne låten har jeg fått noen utrolige musikere. Signe Emmeluth ble jeg først kjent med da vi begge studerte på den smått legendariske jazzlinja i Trondheim, og senere gjennom flere musikalske prosjekter. Hun har en helt rå energi og tilstedeværelse i musikken, og en inspirerende musikalsk personlighet som ikke er redd for å ta plass og dytte på grensene. Samtidig hadde jeg et ønske om at Trygve Seim sin store og melankolske klang skulle prege låten - en musiker jeg har sett opp til i flere år. Jeg kom frem til at en kombinasjon av disse to ville bli et svært interessant melodisk samspill. Andreas Winther på trommer og Bárður Reinert Poulsen på kontrabass utgjør resten av bandet på denne låta. Det er to av mine aller nærmeste musikalske samarbeidspartnere, som jeg har samarbeidet med i flere år, i f.eks. Kjetil Mulelid Trio (Andreas) og Wako (Bárður). 

Som band hadde vi aldri spilt låta sammen før, men en kort introduksjon til mine tanker og ønsker for låta, førte til at den første gjennomkjøringen ga meg en tåre i øyet - det er denne versjonen du nå skal høre.” 

- Kjetil Mulelid 

null
Cover art: Andreas Gravdal Cover design: Nick Alexander

Kjetil Mulelid er en norsk pianist og komponist fra Hurdal i Akershus som har etablert seg som en innovativ jazzartist ved å blande sjangre som jazz, salmer og fri improvisasjon. I 2014 avsluttet han sine studier ved NTNU i Trondheim (Jazzlinja), og har siden den gang turnert regelmessig og spilt konserter med egen musikk i store deler av Europa, samt Japan og USA, med sine prosjekter. Han har medvirket på 20 album som komponist og utøver, fem av dem i eget navn, hvor samtlige har mottatt god kritikk og ros fra et internasjonalt pressekorps. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Photo: Jarle H. Moe
Photo: Jarle H. Moe
Last ned bilde
photo by Maya Skonseng
photo by Maya Skonseng
Last ned bilde
Photo_Svein Nesbakk
Photo_Svein Nesbakk
Last ned bilde
Cover design: Nick Alexander, cover art Andreas Gravdal
Cover design: Nick Alexander, cover art Andreas Gravdal
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Andre språk

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Hulbækmo og Jacobsen familieorkester med en leken og humørfylt singel fra nytt album.16.2.2024 09:00:00 CET | Pressemelding

«Hans sin vals» er som tittelen antyder en låt som er komponert av Hans Hulbækmo. Er det en oppfølging av «Hans sin låt», som var et av sporene på orkesterets debutalbum, «På snei», som ble utgitt 2017? Kanskje det, den har i hvert fall den samme musikalske lekenheten som alltid har vært et av kjennetegnene på Hulbækmo & Jacobsen familieorkester, med en sterk melodi, innslag av improvisasjon og et fargerikt instrumentarium. På denne låta høres Tones harpe, Alf’s munnspill, Hans Fredrik’s fløyte og Hans sin krukketromme, og den gir en liten pekepinn på hva som kan høres på resten av RUDSNURRKNURR, albumet som låta er hentet fra, og som blir lansert den 15. Mars

Hulbækmo & Jacobsen family orchestra releases "Hans sin Vals" from their upcoming album16.2.2024 09:00:00 CET | Press release

"Hans sin Vals (Hans's Waltz)" is, as the title suggests, a composition by Hans Hulbækmo. Is it a follow-up to " Hans sin låt (Hans's Song)", which was one of the tracks on the orchestra's debut album, "På snei," released in 2017? Perhaps so, as it shares the same musical playfulness that has always been a hallmark of the Hulbækmo & Jacobsen family orchestra, featuring a strong melody, elements of improvisation, and a colorful array of instruments. On this track, you'll hear Tone's harp, Alf's harmonica, Hans Fredrik's flute, and Hans's udu drum, providing a glimpse of what to expect on the rest of RUDSNURRKNURR, the album from which the track is taken, set to be released on March 15.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye