Nærings- og fiskeridepartementet

Presseinvitasjon: Næringsminister Jan Christian Vestre lanserer Digitalt selskapsetablering: Nå blir det enklere å starte bedrifter i Norge

Del

Tidligere kunne det ta opptil 30 dager å få etablert et selskap. Gjennom et privat-offentlig samarbeid heldigitaliseres nå løsningen. Det gjør det enklere og raskere å starte bedrift. Målet er at næringsdrivende kan etablere selskap på 24 timer.

Næringsminister Jan Christan Vestre lanserer tjenesten «Digital selskapsetablering» sammen med Brønnøysundregistrene og Sparebank 1 utvikling. 

Tjenesten «Digital selskapsetablering» er kommet på plass etter et innovativt samarbeid mellom offentlig sektor og finansnæringen – med Sparebank1 i spissen. Brukerne kan nå registrere sin bedrift enklere ved å gjøre det for eksempel i nettbanken sin eller i et regnskapsprogram.

Regjeringen vil redusere næringslivets kostnader når det gjelder utfylling av offentlige skjemaer med 11 milliarder kroner innen 2025. Digital selskapsetablering er et av flere tiltak.

Tid: Mandag 13. november kl 14:00- 14.30

Sted: Sparebank 1 Utvikling, Hammersborggt 9.

Påmelding presse gjøres på e-post: christine.meling.christensen@sparebank1.no

Lanseringen strømmes: https://youtube.com/live/qqrr31iwGkk

Program:

Kl. 14.00: Film + Velkommen ved Espen Kjølberg, administrerende direktør, Sparebank 1

Kl. 14.05-14.10: Åpningstale ved næringsminister Jan Christian Vestre

Kl. 14.10: Bruker og fysioterapeut Helene Eide deler sin opplevelse av tjenesten da hun skulle starte aksjeselskap.

Kl. 14.15-14.30: Samtale om de konkrete fordelene for næringslivet ved offentlig-private samarbeid. Ved Brønnøysundregistrene, NHO, Sparebanken 1 og Folio.

Kontakter

Om oss

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom