Legeforeningen

Angrep på sykehus må opphøre umiddelbart

Del

Legeforeningen fordømmer på det sterkeste ethvert angrep på uskyldige sivile, helsepersonell og sykehus. 

President Anne-Karin Rime
President Anne-Karin Rime Foto Thomas B. Eckhoff/Legeforeningen

– Vi er sterkt bekymret for meldingene om kamphandlinger nær en rekke sykehus nord i Gaza. Det er helt uholdbart at Shifa-sykehuset er uten strøm, vann og medisinske forsyninger. Dette er en katastrofe for pasienter, helsepersonell og pårørende, sier president Anne-Karin Rime.

Sykehus og helseinstitusjoner må vernes slik at alle får nødvendig helsehjelp. For Legeforeningen er prinsippet om medisinsk nøytralitet urokkelig.

Kontakter

Norges største medisinske fellesskap

Legeforeningen er Norges største medisinske fellesskap. Over 40 000 medisinstudenter og leger er medlem hos oss. Vi organiserer 94 prosent av alle leger i Norge og er landets eneste komplette profesjonsforening. Siden 1886 har Legeforeningen kjempet for deg og faget du brenner for. Det gir en bedre helsetjeneste. Vi er foreningen for alle leger, hele livet.

Følg pressemeldinger fra Legeforeningen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Legeforeningen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Legeforeningen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom