– Jeg har ingen fremtid lenger

Del

I «Ordene i speilet» deler Lise Fjeldstad sine betraktninger om livet, kjærligheten og døden. – Det finnes ikke lenger noe etterpå. Det er nå som gjelder, sier hun. 

– I sommer fylte jeg åttifire. Nå kan jeg ikke lenger bruke dette runde, bekvemme ordet «eldre» om meg selv. Nå er jeg gammel. Jeg har ingen fremtid lenger. Jeg har bare nåtid. I tretti år har jeg hørt dette: Vi lever nå! Bruk hver dag nå! Det var enklere å si dette da jeg var seksti. Kanskje sytti også, for porten jeg skal gjennom fra «nå» til «aldri mer» har aldri vært så åpen og så nær, sier Lise Fjeldstad.

Hun utdyper:

– Jeg vet at hver dag er en velsignelse, som de sier. Det føles noen ganger som et stort press. Jeg har fått denne dagen, denne timen, jeg må bruke den. Jeg kan ikke lenger si at jeg gjør dette nå, og så det andre etterpå. Det finnes ikke lenger noe etterpå. Det er nå som gjelder. 

Ærlig og rått

«Ordene i speilet» er basert på tekster skuespilleren Lise Fjeldstad har skrevet gjennom et langt liv. Boken er delt inn i åtte kapitler som hver tar for seg temaer som går nært innpå mennesket og kunstneren.

Lise forteller ærlig og rått om hvordan det er å bli gammel, om det brennende engasjementet som fremdeles flammer opp, om den vanskelige kjærligheten, kunstens kraft, om maktovergrep og metoo på teatret, og hva det vil si å miste, og å gi slipp.

– I løpet av de tretti siste årene har jeg ved ulike anledninger blitt spurt om å skrive en bok om livet mitt. Kanskje dele noen erfaringer, noen råd muligens, til både eldre og yngre mennesker. Det har aldri føltes riktig før nå, sier skuespilleren.

I full vigør

Lise Fjeldstad har siden 1960-tallet vært en av Norges ledende skuespillere og teaterinstruktører, kjent gjennom sine mange rolletolkninger på teater, film, tv og radio. Hun er fremdeles aktiv skuespiller og samfunnsdebattant.

«Ordene i speilet» lanseres 17. november. Ta kontakt for anmeldereksemplar eller intervju. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

«Ordene i speilet» lanseres 17. november.
«Ordene i speilet» lanseres 17. november.
Last ned bilde
Foto: Julie Pike
Foto: Julie Pike
Last ned bilde
Foto: Julie Pike
Foto: Julie Pike
Last ned bilde
Foto: Julie Pike
Foto: Julie Pike
Last ned bilde
Foto: Julie Pike
Foto: Julie Pike
Last ned bilde
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye