Priv. til red. : En splitter ny redningsskøyte kommer hjem til Bodø

Del

Torsdag 16. november feirer vi ankomsten av RS 176 «Leif-Erik Simonsen» som vil ha sin base i kystbyen Bodø og på Lovund, hvor den skal alternere sammen med RS 169 «Odd Fellow III».

Bli med på feiringen av at den splitter nye redningsskøyta RS 176 «Leif-Erik Simonsen» kommer hjem til Bodø. Bilder tatt oktober 2023 i Sverige, et par uker før dåp. Foto: RS/Kjetil Taksdal
Bli med på feiringen av at den splitter nye redningsskøyta RS 176 «Leif-Erik Simonsen» kommer hjem til Bodø. Bilder tatt oktober 2023 i Sverige, et par uker før dåp. Foto: RS/Kjetil Taksdal Foto: RS/Kjetil Taksdal

Det blir markert med en stor begivenhet med generalsekretær i Redningsselskapet Grete Herlofson, skøytemannskapet på den nye skøyta, Salten Politidistrikt, Helse Nord, lokalpolitikere, og flere tilstede.

TID OG STED Kl. 12.00: Markering på brygga utenfor Stormen Bibliotek i Bodø.

Si gjerne i fra om dere kommer – og hvilke ønsker/behov dere har for intervjuer og annet, så skal vi forsøke å hjelpe dere så godt som mulig. Kommunikasjonsrådgiver Markus Plementas er tilstede under arrangementet, send ham gjerne en epost: markus.plementas@rs.no

Viktig ressurs i nordområdene

En splitter ny redningsskøyte er kommet hjem, hvor den skal være med å redde liv de neste 20 årene. At vi nå velger å legge en av de mest moderne redningsskøytene i Norge til Bodø er ingen tilfeldighet.

Det er den norsk-amerikanske investoren Morten Simonsen som har fullfinansiert den nye redningsskøyta i Ulstein-klassen, gjennom en donasjon til Redningsselskapet i 2021. Etter ønske fra donator skal den nye redningsskøyta bære hans fars navn, Leif-Erik Simonsen. 

Med en toppfart på 38 knop og en rekkevidde på drøyt 400 nautiske mil, vil skøyta ta rollen som en viktig ressurs i den kystnære beredskapen i nordområdene.

FAKTA: RS 176 «Leif-Erik Simonsen»  

        •       Klasse: Ulstein  
        •       Slepekraft: 12 tonn  
        •       Toppfart: 38 knop  
        •       Skrog: Aluminium, vil tåle 6,5 G  
        •       Skroglengde: 22 meter  
        •       Største bredde: 6,26 meter  
        •       Dypgang: 1,2 meter  
        •       Framdrift: Rolls-Royce Vannjet  
        •       Motorer: To MTU hver på 1 660 hk  
        •       Brannkapasitet: 4000 liter vann i minuttet 

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Redningsselskapet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Redningsselskapet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Redningsselskapet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye