Farsdag – En av to nordmenn har aldri gitt blomster til en mann

Del

Farsdag er rett rundt hjørnet, og over halvparten av nordmenn har aldri gitt blomster til en mann. Det viser en undersøkelse utført på vegne av Plantasjen.

Farsdag, som feires andre søndag i november her til lands, ble innført etter andre verdenskrig som et svar på morsdagen. Feiringen inkluderer ofte familiehygge og påskjønnelser, i form av kort eller andre gaver, for å hedre fedrene og skape hyggelige stunder innenfor familien. Likevel ser det ut til at blomsterbuketten til menn glimrer med sitt fravær.

– Vi må endre tankegangen om at buketter er for kvinner, for sannheten er at mange menn finner glede ved å motta denne form for oppmerksomhet. Enten det er din far, bestefar, onkel eller en annen spesiell mann i livet ditt, så kan en nøye valgt bukett være en hjertevarm gest som uttrykker kjærlighet, støtte og takknemlighet, sier Vibeke Næss, markedssjef i Plantasjen.

Tradisjonelt sett har blomster vært en symbolsk gest av kjærlighet og takknemlighet. 37 prosent av norske menn liker i stor grad og svært stor grad å motta blomster, og derfor kan det være på høy tid å anerkjenne at også menn fortjener og setter pris på blomster.

Sentral markering i generasjoner
For Jørgen Nilsen, profesjonell danser og ambassadør for Plantasjen, har farsdagen vært sentral gjennom generasjoner:

– Når jeg var liten sørget min far alltid for å annonsere viktigheten av farsdag i dagevis før selve dagen. Og nå som jeg selv har blitt pappa er det ekstra stas når barna kommer inn og sier at jeg er verdens beste pappa, sier Nilsen.

Selv om hyggelige ord står aller høyest på farsdagen mener Nilsen at menn både liker og fortjener påskjønnelsen på lik linje som kvinner:

– Jeg synes det er for dårlig at menn i mindre grad mottar blomster enn damer. Vi menn liker å bli satt pris på med blomster, akkurat like mye som kvinner. Det er på tide å utfordre stereotypiene og akseptere at alle kan glede seg over denne enkle, men meningsfulle gesten, sier Nilsen.

Så hvorfor ikke overraske din far med en vakker bukett blomster denne farsdagen?

Om undersøkelsen
Undersøkelsen ble gjennomført i oktober 2022 av Respons Analyse på oppdrag for Plantasjen. Utvalget består av 997 respondenter i alderen 18 til 87 år og er landsrepresentativt. Mottakerne ble invitert ved hjelp av en e-post med en unik link til deres undersøkelse.

Nøkkelord

Bilder

Følg pressemeldinger fra Plantasjen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Plantasjen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Plantasjen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom