Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

13 126 husstander mangler tilgang til raskt internett i Nordland

Del

85 000 husstander mangler tilgang til raskt internett i Norge.  13 126 av dem befinner seg i Nordland.

Regjeringen har som mål at alle i Norge skal ha tilgang til 100 Mbit/s bredbånd innen utgangen av 2025. Det betyr for eksempel at en familie på to voksne og to barn skal kunne streame, spille eller jobbe hjemmefra på en god måte.

– Det er avgjørende at alle i Norge har internettilgang som gjør det mulig å ta i bruk digitale tjenester. I en tid hvor det blir færre i yrkesaktiv alder og flere som trenger støtte fra det offentlige, må vi lykkes med å ta i bruk ny teknologi og digitale løsninger. Første steg er å gi folk tilgang på raskt internett, sier direktør i Nkom, Pål Wien Espen.  

Dekningsundersøkelsen for 2023 viser at det i Nordland er nesten 16 000 flere husstander som har fått tilgang til 100 Mbit/s internetthastighet sammenlignet med tall fra dekningsundersøkelsen i fjor. Til tross for vekst, ligger Nordland bak sammenlignet med Norge som helhet. Særlig utfordrende er det i spredtbygde områder av fylket.

Totalt sett mangler fortsatt 11,6 prosent av husstandene Nordland tilgang til raskt internett. Nordland har krevende natur med dype fjorder og høye fjell, og mange bor også svært spredt. Nordland fylkeskommune har heller ikke bevilget egne midler til utviklingen av bredbåndstilgang, og det påvirker naturlig nok også status.

– Det gledelige nå, er at vi ser et økt engasjement fra fylkeskommunen og politikere, og vi vil gjerne utfordre kommunene og fylkeskommunen til å legge egen strategi for hvordan de skal nå målet. Vi i Nkom ser frem til å fortsette en god dialog med alle aktørene fremover for at fylket skal nå målet, avslutter Espen.

Se oversikt over dekningen i alle kommunene i Nordland fylke under.
Her finner du alle tallene: Bredbåndsdekning - Nkom

Nøkkelord

Kontakter

Rita Lund ThuneFungerende avdelingsdirektør for Kommunikasjon og samfunnsansvarNasjonal Kommunikasjonsmyndighet

Tel:+47 922 06 466rlt@nkom.no

Bilder

Dokumenter

Lenker

Følg pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye