Pensjonistforbundet

Pensjonistforbundet støtter SVs forslag

Del

SV foreslår økt minstepensjon, billigere tannhelse for eldre og mer til uføre i sitt alternative statsbudsjett for 2024. – Nok en gang ser vi at SV tar ansvar og legger opp til et budsjett som ivaretar grupper som trenger det mest, sier Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen.

Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen ber regjeringen følge opp SVs budsjettforslag, som gir mer til minstepensjonister og uføre.
Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen ber regjeringen følge opp SVs budsjettforslag, som gir mer til minstepensjonister og uføre. Johnny Syversen/ Pensjonistforbundet

- Vi ber regjeringen om å følge opp tiltakene SV foreslår for landets eldre og uføre, slik at statsbudsjettet kan få en mer sosial profil, sier Davidsen. 

SV går inn i budsjettforhandlingene med regjeringen med sitt eget forslag til statsbudsjett for 2024. I forslaget er det flere saker Pensjonistforbundet støtter. Blant annet vil SV øke minstepensjonen for enslige med 4000 kroner, sette av 1,1 milliarder kroner til billigere tannhelse for de yngste og eldste, øke minstesatsen for uføretrygdede med 7500 kroner og skjerme uføre helt mot effekten av levealdersjusteringen.

- Vi er glade for at SV prioriterer eldre og uføre i sitt alternative budsjett, i tråd med flere av våre krav. Minstepensjonister og uføre rammes hardt i dyrtiden vi er inne med sterkt økende levekostnader og må få mer.  Billigere tannhelse for de eldste er et viktig tiltak som Pensjonistforbundet har kjempet lenge for. Nå er det opp til regjeringen om de vil bli med på et budsjett med mer velferd, sier Davidsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen ber regjeringen følge opp SVs budsjettforslag, som gir mer til minstepensjonister og uføre.
Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen ber regjeringen følge opp SVs budsjettforslag, som gir mer til minstepensjonister og uføre.
Last ned bilde

For et aldersvennlig samfunn

Pensjonistforbundet er landets største organisasjon for pensjonister og har 255 000 medlemmer. Pensjonistforbundet har fylkesforeninger i alle fylker og om lag 700 lokalforeninger spredt over hele Norge. Vi er partipolitisk nøytrale og jobber med å påvirke myndighetene til å skape et mer aldersvennlig samfunn. Noen av kampsakene våre er å få tilbake forhandlingsretten på alderspensjon, å heve minstepensjonen for enslige, å fjerne underreguleringen av pensjon og økt kvalitet og verdighet i eldreomsorgen.

Følg pressemeldinger fra Pensjonistforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Pensjonistforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Pensjonistforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye