NAF

Advarer mot SVs økte drivstoffavgifter

Del

I sitt alternative budsjett vil SV øke avgiftene på bensin og diesel. For en dieselbilist kan økningen utgjøre 1200 kroner i året. - Økte drivstoffavgifter er distriktsfiendtlig og bør ikke slippe gjennom forhandlingene, sier Ingunn Handagard, pressesjef i NAF.

SV vil øke drivstoffavgiftene. Det vil slå hardest ut for bilister i distriktene, mener NAF
SV vil øke drivstoffavgiftene. Det vil slå hardest ut for bilister i distriktene, mener NAF NAF

Med betydelig flere diesel- og bensinbiler utenfor de store byene, vil en avgiftsøkning på drivstoff slå hardest ut for folk i Distrikts-Norge. Derfor mener NAF at denne økningen ikke bør slippe gjennom når SV skal forhandle med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

To riktige elbil-grep

Samtidig som SV tydelig ikke prioriterer diesel- og bensinbilistene, gjør de to grep som er viktig for fortsatt omstilling til flere elbiler på norske veier. De vil kutte i både omregistreringsavgiften og trafikkforsikringsavgiften for elbiler.

- Dette er grep som vi støtter, for vi vet at lavere avgifter på elbiler er viktig for å stimulere bilkjøperne til å velge elbil. Vi har mye mer tro på å bruke positive virkemidler for å få til en omstilling av bilparken, enn å øke avgiftene for de som ennå ikke kan bytte til elbil, sier Handagard.

Prioritering av fylkesveiene

SV vil øke midlene til fylkesveier, noe som er et viktig grep for mer trafikksikre veier og en prioritering NAF støtter. Samtidig vil de bruke mindre på veisektoren totalt.

- Mer til fylkesveiene er et viktig gjennomslag, men vi kan ikke støtte at det samtidig kuttes så mye på investeringssiden. Vi trenger både fornying og utbygging av mange strekninger. Selv om pengebruken på fylkesvei er høyere enn det regjeringen foreslår, veier det ikke opp for de store kuttene, sier Handagard.

Nå mener NAF regjeringen og SV må gjøre tydelige prioriteringer i forhandlinger. De positive virkemidlene for å støtte overgangen til elbil bør videreføres, samtidig som man ikke øker avgiftene på drivstoff eller senker ambisjonene for veisektoren.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 68 lokalavdelinger, 450 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg pressemeldinger fra NAF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom