Deloitte

Pixii kåret til landets raskest voksende teknologiselskap

Del

Det norske energilagringsselskapet Pixii AS utkonkurrerte 50 finalister og stakk av med Deloittes pris som Norges raskest voksende teknologiselskap.

Fra venstre: Kenneth Bodahl og Morten Schøyen, Pixii AS
Fra venstre: Kenneth Bodahl og Morten Schøyen, Pixii AS

Deloitte Norges Technology Fast 50 er en rangering av Norges 50 raskest voksende teknologiselskaper, basert på omsetningsvekst gjennom de siste fire årene. Dette er den 20. utgaven av den årlige kåringen, som anerkjenner omsetningsvekst drevet av intellektuelle verdier for å feire innovasjon og entreprenørskap. Fellesnevneren for selskapene som kvalifiserer til nominasjon er at de enten har en egenutviklet innovativ teknologi, eller har funnet en innovativ måte å bruke eksisterende løsninger på. I år tronet Pixii øverst på pallen, med en imponerende vekst på hele 10.205% fra 2019 til 2022.

– Vi er ekstremt stolte over å vinne, og det er en stor anerkjennelse for alle i selskapet. Prisen har helt klart en spesiell betydning siden det er en helt åpen rangering, forteller Kenneth Bodahl, administrerende direktør i Pixii.


Ekspert på energilagring

Siden oppstarten i 2018 har det norske selskapet raskt fått internasjonalt fotfeste med sine modulære og skalerbare løsninger for batteribasert energilagring. Disse er bygget opp rundt produktet PixiiBox, en avansert kraftelektronikkmodul som overfører energi fra strømnettet til batterier og tilbake til strømnettet ved behov.

I det grønne skiftet har Pixii lykkes med å adressere utfordringene knyttet til økt andel ny fornybar kraft generering kombinert med effekt og kapasitetsbegrensinger i strømnettet. Fra å ha en omsetning på drøyt 1,7 million kroner i 2019, omsatte selskapet for 177 millioner i 2022. Allerede etter første halvår i år var omsetningen mer enn doblet fra i fjor, og mer enn 90 prosent er eksport. Ifølge Bodahl kan den betydelige veksten i stor grad tilskrives elektrifiseringen av verden, som har resultert i et stort og raskt voksende marked:

– Veksten er i stor grad drevet av elektrifiseringen av transportsektoren og samfunnet for øvrig. Ved bruk av ikke-regulerbare fornybare energikilder som sol og vind vil det ofte oppstå en mismatch mellom tidspunkt for produksjon og forbruk, og dermed et behov for energilagring. På denne måten spiller vår teknologi en viktig rolle for å stabilisere strømnettet. Vi tjener også på at vi tilbyr modulære løsninger som lett kan skaleres. Det gjør at vi er aktuelle for mange markedssegmenter og anlegg av ulike størrelser.

Vant foran Aqua Robotics AS og Fjord Miljø AS

Juryen skriver at Pixii AS har utviklet en avansert og innovativ løsning for batteribasert energilagring som virkelig har truffet en nerve i det grønne skiftet.

– Den egenutviklede løsningen kombinert med en ufattelig imponerende vekst på 10,205% fra 2019-2022, gjør dem til det raskest voksende teknologiselskapet i Norge og dermed vinner av Deloitte Technology Fast 50 2023, forteller Kasper Harbitz Erichsen, ansvarlig for Fast 50 i Deloitte Norge.

Aqua Robotics AS og Fjord Miljø AS sikret seg henholdsvis andre og tredjeplassen.

Kenneth Bodahl i Pixii sier at vekstrategien fremover blir å opprettholde det selskapet kaller «hypergrowth»:

– Det innebærer en årlig vekst på 40% over en lengre periode. Det betyr ikke nødvendigvis at vi skal skape vekst ved å gjøre alt selv. Vi ser også verdien av partnerskap og kanalsalg. Det avgjørende her er at veksten skal være lønnsom.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Deloitte

Deloitte er et markedsledende selskap som leverer revisjon, advokattjenester, finansiell rådgivning, risikoanalyser og konsulenttjenester. Vi etterstreber å hjelpe våre kunder realisere sine ambisjoner, skape en positiv forskjell i samfunnet, og utnytte potensialet i våre medarbeidere.

Vi arbeider for en rekke internasjonale selskaper og norske virksomheter innen alle deler av næringslivet, ideelle organisasjoner, idrett og kommunal- og statlig sektor. Hver klient har tilgang til et tverrfaglig team som kan trekke på erfarne medarbeidere og internasjonal kompetanse på tvers av industrier, sektorer og fagdisipliner. Gjennom dette er vi i stand til å bidra med dyp innsikt og kvalifiserte meninger om problemstillinger i daglig drift, så vel som innspill og vurderinger om fremtidige scenarier. Med 1500 ansatte ved 23 kontorer i Norge har vi kapasitet og kompetanse til å gjennomføre alle typer prosjekter. Vi bidrar til å skape resultater for våre klienter gjennom en strategisk tilnærming til utfordringer, med høy grad av praktisk gjennomføringsevne.

Følg pressemeldinger fra Deloitte

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Deloitte på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Deloitte

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye