Lime

Nye data viser at delte elsykler er et viktig transportalternativ for pendlere i Oslo

Del
  • Limes data viser at 1 av 4 (26 %) av alle turer i september startet eller endte i sone 3 eller 4 av tjenesteområdet (utenfor ring 2), noe som gir viktig tilgang til mikromobilitet for byens innbyggere basert i bydeler som Vestre Aker, Ullern, Grorud og Alna

  • I samme måned viste data at flertallet av alle turene (56 %) skjedde i de travleste pendlingstidene, mens den gjennomsnittlige brukeren er 33 år gammel

  • Statistikk viser hvordan elsykler har bidratt til å oppmuntre en alternativ demografi til å inkludere delt og bærekraftig transport i deres daglige rutiner

November 14, OSLO: Lime - verdens største leverandør av delte elsykler og elsparkesykler - presenterer nye data som viser hvordan tjenesten deres hjelper en ny demografi av Oslo-folk med å få tilgang til mikromobilitet.

I september startet eller sluttet 1 av 4 (26 %) av turene deres utenfor Ring 2, som inkluderer områder som Vestre Aker, Ullern, Grorud og Alna. Oslos delte elsparkesykler er foreløpig ikke tilgjengelige i like stor grad i ytre by, noe som viser at Lime har hjulpet flere mennesker å få tilgang til og bruke delt mikromobilitet for første gang siden den ble lansert tidligere i år.

Lime er aktiv i 14 av byens 15 bydeler, med et serviceområde som er større enn noen annen mikromobilitetsoperatør. Som et resultat av dette utvidede tjenesteområdet, ble over halvparten av alle Limes turer (56 %) i september tatt i de travleste pendlingstidene, og nesten en tredjedel (32 %) bruker Lime for å koble seg til offentlig transport. Det tyder på at elsykler er i ferd med å bli et populært pendleralternativ for alle som bor i byen.

Dataene viser også hvordan gjennomsnittsalderen på en Lime-anvendere i Oslo er 33 år gammel, noe som tyder på at delte elsykler også appellerer til en litt eldre demografi enn elsparkesykler .

Fredrik Timell, Samfunnskontatkt for Lime, kommenterte: "Et av hovedmålene våre da vi lanserte tjenesten vår var å hjelpe folk som bor og pendler fra lengre ut av byen med tilgang til mikromobilitet. Det er derfor vi lanserte et serviceområde som er større enn noen annen operatør. Vi synes det er viktig at alle kan få tilgang til delte, rimelige og bærekraftige transportalternativer, og det er flott å se at elsyklene våre viser seg å være populære i disse områdene. Dataene våre tyder på at folk regelmessig tar turer for å komme seg inn og ut av sentrum, oftest for å jobbe. Limes ambisjon er å fortsette å tilby mikromobilitetstjenester til Oslos ytre regioner og å integrere tjenesten vår ytterligere med byens kollektivtrafikknettverk.»

Kontakter

Fredrik Timell
Public Policy Director
fredrik.timell@li.me

Bilder