Teater Manu

Tegnspråk forestilling om Terje Vigen

Del

«Terje Vigen» er en fortelling om et menneskes kamp mot overmakten, om mot og hevn, tilgivelse og forsoning.

Når skuespiller Ronny Patrick Jacobsen nå skal framføre «Terje Vigen», er det første gang denne fortellingen oversettes til norsk tegnspråk.

Black november - Frem til 30. november tilbyr vi 40% rabatt på billet.

Les mere og kjøp billett her

Ronny Patrick Jacobsen fremfører fortellingen på norsk tegnspråk
Ronny Patrick Jacobsen fremfører fortellingen på norsk tegnspråk Foto: Tomas Kold Teater Manu

Handlingen

Sjømannen Terje Vigen gifter seg og får datteren Anna. Barnet fyller livet hans med mening. Men i 1809 trekkes Norge inn i en krig mot England, og en kornblokade gjør at det bryter ut hungersnød. Terje Vigen må ro over havet til Danmark for å få tak i tønner med bygg til sin sultende familie. På veien hjem blir Terje Vigen arrestert av en engelsk korvett. De senker båten hans og kornet går tapt. Britene holder ham fanget i fem år. Når han endelig settes fri og kommer hjem, er hans kone og barn døde. Terje Vigen begynner å jobbe som los langs kysten, men bærer samtidig på et sterkt nag mot dem som hindret ham i å redde familien.

Diktet er inspirert av sjøfolk på Sørlandskysten, som i årene 1809-1814 rodde eller seilte over Skagerak til Jylland for å hente mat til sine familier.

Når Ronny Patrick Jacobsen nå skal framføre «Terje Vigen», er det første gang denne fortellingen oversettes til norsk tegnspråk.

Mingling

En time før forestillingen åpner vi dørene for litt uhøytidelig mingling for de med billett til forestillingen. Der vi byr på drikke og snacks.

Om Ibsen

Henrik Ibsen var en norsk forfatter og dramatiker som levde på 1800-tallet. Han regnes som grunnleggeren av det moderne dramaet, og er kjent for sine sterke rollefigurer som for eksempel Nora i «Et dukkehjem» fra 1879 og Hedda i «Hedda Gabler» fra 1890. Det episke diktet «Terje Vigen» skrev han allerede i 1862.

Stykkene til Ibsen spilles på teatre over hele verden. At han fremdeles er så viktig skyldes blant annet hans sterke kritikk av det borgerlige livets overflatiskhet. Det er tematikk som har en sterk appell, og som gjør at stykkene hans stadig treffer nye publikummere.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ronny Patrick Jacobsen fremfører fortellingen på norsk tegnspråk
Ronny Patrick Jacobsen fremfører fortellingen på norsk tegnspråk
Last ned bilde

Lenker

Teater Manu er Norges nasjonale tegnspråkteater og spiller forestillinger over hele landet. I tillegg til samarbeid med norske teaterinstitusjoner og grupper har Teater Manu et høyt internasjonalt aktivitetsnivå og et stort nettverk. www.teatermanu.no - http://www.teatermanu.no/ Teatret har kontorer og en scene på Grünerløkka i Oslo. Vi er en tegnspråklig arbeidsplass med for tiden 12 ansatte, og produserer per idag ca 2 turnéforestillinger i året. I 2022 har teatret i tillegg startet ungdomskompaniet Manu Ung, som skal produsere forestillinger for og med ungdom, og bidra til å bygge teaterinteresse og kompetanse hos unge tegnspråkbrukere.

Følg pressemeldinger fra Teater Manu

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Teater Manu på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Teater Manu

Teater Manu får 2 millioner ekstra i 20243.12.2023 14:17:39 CET | Pressemelding

Teater Manu har i flere år søkt om økte økonomiske ressurser for å kunne produsere flere teaterforestillinger og prosjekter på norsk tegnspråk. De siste to årene har teatret særlig satset på teatertilbud for og med tegnspråklige barn og unge i Norge. Teater Manus teatersjef Janne Langaas har hatt flere møter med stortingspolitikere fra ulike partier. SV og Kathy Lie tok oss på ordet og løftet teatret i sitt alternative budsjett. Nå er budsjettforhandlingene avsluttet, og Teater Manu kan feire.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye