Norges Kampsportforbund

Historisk EM-oppkjøring for Hansen

Del

Norges stjerneskudd innen thaiboksing/muay thai, Oliver Mathias Kongsgård-Hansen (19) er for tiden i Thailand på oppkjøring til EM som arrangeres i Tyrkia neste måned. Det unge kampsporttalentet med både EM og VM-medaljer på merittlisten har imponert stort på treningsleiren og vil på fredag gå en storkamp foran millioner av TV-seere i Thailands største kampsportstadion.

Oliver M. K. Hansen fra IL Skrim i Kongsberg lader opp til EM med en historisk proffkamp i Thailand
Oliver M. K. Hansen fra IL Skrim i Kongsberg lader opp til EM med en historisk proffkamp i Thailand

ONE Championship har hovedsete i sør-øst Asia og er etter UFC verdens største profesjonelle kampsportorganisasjon. Kongsberg-gutten Oliver M. K. Hansen blir tidenes første mannlige utøver som går i organisasjonen når han på fredag ettermiddag, 10. november debuterer som ONE-fighter. Anne Line Hogstad har tidligere gått flere kvinnekamper i ONE.

Kamp på hellig grunn

Olivers debut i ONE kommer til å blitt sett av millioner av TV-seere over hele verden og ikke minst av flere tusen tilskuere på Lumpinee Stadium i Bangkok. Lumpinee er regnet for å være thaiboksingens vugge og den gjeveste arenaen å vinne kamper på for muay thai-utøvere.

Olympiatopp-stipend

Internasjonalt er thaiboksing organisert gjennom International Federation of Muaythai Associations (IFMA). Muay thai er en IOC-anerkjent idrett gjennom IFMA, som årlig arrangerer offisielle mesterskap som nordisk, EM og VM. Hansen som tok både EM og VM-medaljer i 2022 ble som tidenes første norske muay thai-utøver tildelt utviklingsstipend fra Olympiatoppen for hans prestasjoner. Hans utvikling følges dermed nøye opp fra den organiserte idretten i Norge, gjennom OLT og Norges Kampsportforbund.

Tøff motstand

Richardo Bravo fra Argentina blir fredagens motstander. Han gjorde seg særlig bemerket ved å avslutte sin forrige ONE Championships-kamp i august med en spektakulær knockout-seier. Dette kommer garantert til å bli en nervepirrende og krevende kamp når de to utøverne møtes kommende fredag.

- Olivers resultater taler for seg selv. Samtidig er Richardo Bravo en tøff motstander med en imponerende karriere. Se resultatlista til Bravo. Dette oppgjøret representerer en unik mulighet til å støtte norsk muay thai og være vitne til en uforglemmelig kamp, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

EM årets store mål

Kampen mot Bravo blir en viktig test i oppkjøringen til årets offisielle Europamesterskap som arrangeres i Antalya, Tyrkia i desember. Her er Hansens store mål å ta hjem den europeiske tittelen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Plakat for fredagens ONE Championship-stevne på Lumpinee Stadium. Hansen nede til høyre
Plakat for fredagens ONE Championship-stevne på Lumpinee Stadium. Hansen nede til høyre
Last ned bilde
Oliver M. K. Hansen fra IL Skrim i Kongsberg lader opp til EM med en historisk proffkamp i Thailand
Oliver M. K. Hansen fra IL Skrim i Kongsberg lader opp til EM med en historisk proffkamp i Thailand
Last ned bilde

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Kaja Husby Hansen fra Nesodden reiste jorden rundt for å skaffe viktige rankingpoeng i taekwondo23.7.2023 02:30:13 CEST | Pressemelding

Hun deltok i Presidentcupen for Oseania for taekwondo , en høyt anerkjent konkurranse som fant sted i Brisbane, Australia, det samme stedet som også vil være vertskap for Sommer-OL i 2032. I den utfordrende OL-klassen for kvinner under 57 kilo konkurrerte Kaja mot 14 dyktige utøvere. Hun bar stolt det norske flagget alene blant de internasjonale deltakerne under mesterskapet som ble avholdt den 6. til 7. juli.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye