Brennaktuelle Emil Kárlsen til Riddu Riđđu 2024

Del

For bare noen dager siden spilte musiker og skuespiller Emil Kárlsen konserter for fulle hus i Reykjavik under den anerkjente Iceland Airwaves festivalen. Multikunstneren fra Omasvuotna/Storfjord i Troms har mange jern i ilden om dagen; Han er fersk vinner av Sametingets Språkløftpris, står på rollelisten i Disney+ serien Koke Bjørn som kommer høsten 2024, og i dag er det klart at han også spiller på Riddu Riđđu festivála i 2024.

Emil Kárlsen
Emil Kárlsen Ørjan Marakatt Bertelsen

Emil Kárlsen har på imponerende kort tid markert seg som et husholdningsnavn i regionen. I 2019 ble han utnevnt til Årets unge kunstner av Riddu Riđđu, og artisten har siden den gang spilt på festivalen både som en del av det tidligere bandet Resirkulert og som soloartist – alltid til stor begeistring hos publikum.

Emil Kárlsen skriver musikk på nordsamisk, men med en sound man ikke har hørt fra Sápmi før: et moderne bandfundament med melodiske vokaler og poetiske tekster, svøpt inn i klassiske strykere og snurrige soniske univers. Tross sine 25 år har Kárlsen allerede utmerket seg som musiker, låtskriver, produsent, artist og skuespiller. Hans debut-album "Nagirvárrái" inneholder samarbeid med både Arktisk Filharmoni og anerkjente samiske artister som Lávre, Katarina Barruk, og Hildá Länsman, i tillegg til gjesteopptredener av Ella Marie Hætta Isaksen (fra ISÁK) og Áidna.

Festivalsjef Sajje Solbakk er full av lovord om den populære artisten:

Det var en fryd å oppleve responsen Emil Kárlsen fikk på Iceland Airwaves! Tilbakemeldingene fra publikum er at musikken hans treffer og beveger på en måte få andre klarer. Emil har knekt koden det er å skape musikk som er sår, nær, oppløftende og fengende om hverandre. Han har en scenetilværelse og et fantastisk band av dyktige musikere som drar publikum inn. Sammen skaper de magi, og Riddupublikummet fortjener intet mindre!

Kontakter

Sajje SolbakkFestivalsjefRiddu Riđđu festivála

Tel:46950573

Om oss

Riddu Riđđu Festivàla er en internasjonal urfolksfestival, som årlig finner sted i Kåfjord kommune i Nord-Troms. Festivalen er utendørs, og har programtilbud for hele familien. Programmet inneholder verdensomspennende urfolksmusikk, kunst, teater og dans, ungdomsleirer med kunstneriske og politiske workshops, barnefestival, dagsaktuelle seminarer, omfattende kursprogram, film og litteratur.

Følg pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Riddu Riđđu Festivála på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye