Anima - Stopp dyremishandling

Norsk hotellbransje dropper turbokylling

Del

Den norske hotellbransjen har nå bestemt seg for å droppe turbokylling. Det avslører ny rapport utgitt av dyrevernorganisasjonen Anima.

Liten gul kylling.
Liten gul kylling.

Rapporten “Hotellguide 2023” ser på hvordan hotellbransjen forholder seg til dyrevelferd for kyllinger, og viser at den norske hotellbransjen gjør det godt. Scandic Hotels og Best Western Hotels får karakter A, Strawberry og Thon Hotels karakter B, mens Radisson Hotels får karakter C. Alle har planer om å utfase turbokylling.

– Norske hoteller står sterkt på kyllingvelferd, kanskje til og med best i verden! Det er flott å se at en hel bransje tar slikt ansvar og hever dyrevelferden. Hjertesvikt og deformerte bein er noen av problemene turbokyllinger lider av. Derfor er det så viktig at disse bedriftene gjør dette, det vil gi et betydelig løft i dyrevelferden, sier kampanjeleder i Anima, Niklas Fjeldberg.

Bedrifter baner veien for kyllingvelferd
Ifølge Anima er hotellbransjen i Norge med på å sette standarden for resten av landets bransjer, samt i resten av verden.

– Som en stor aktør har vi et ansvar for å drive virksomheten vår på en bærekraftig måte, og en viktig del av dette ansvaret er å styrke fokuset på dyrevelferd. Vi er stolte over å kunne innføre ECC-standarden i Scandic. Jeg håper denne avtalen motiverer flere i bransjen til å følge etter, og at enda flere leverandører skrur opp tempoet og legger om produksjonen sin, sier Morten Malting, Direktør for mat og drikke i Scandic Norge.

–  Ansvarlig innkjøp og bærekraft er noe vi har satt høyt på agenden i Strawberry og det å sikre god dyrevelferd er en del av dette. Dette er et arbeid vi jobber langsiktig med og gjennom å støtte ECC setter vi et ekstra fokus på dyrevelferden til kyllingene, sier Harald Bjugstad-Holm, Director of Sustainability i Strawberry.

En sentral del av arbeidet for å bedre kyllingvelferden er å innføre den internasjonale dyrevelferdstandarden European Chicken Commitment (ECC). Standarden sikrer blant annet saktere vekst og bedre helse for fuglene, samt større plass. Scandic, Strawberry, og Best Western har forpliktet seg til denne standarden. Noe også Rema 1000, Oda, og Cirkle K har gjort tidligere.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Anima

Anima er en dyrevernforening ble grunnlagt i Norge i 2017, men kommer opprinnelig fra Danmark der organisasjonen startet opp i 2000. Internasjonalt er organisasjonen kjent som Anima International, og opererer i seks land. Anima jobber for at dyr skal bli respektert, ikke misbrukt. Om det er kjæledyr, husdyr, pelsdyr, forsøksdyr eller dyr i underholdning.

Anima griper inn der det er behov og jobber målrettet for å oppnå konkrete resultater for dyrene. Organisasjonen fokuserer på å påvirke både politikere, bedrifter og forbrukere. Animas viktigste oppgave er å være en stemme for dyrene, da de ikke kan snakke for seg selv.

Følg pressemeldinger fra Anima - Stopp dyremishandling

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Anima - Stopp dyremishandling på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Anima - Stopp dyremishandling

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye