NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt

Presseinvitasjon: Russlandskonferansen 2023

Del

Hva er den nye virkeligheten i forholdet mellom Russland og Vesten? Bli med på årets russlandskonferanse tirsdag 14. november.

Forholdet mellom Russland og Vesten er blitt stadig mer anstrengt. Siden Russlands invasjon av Ukraina i 2022, ligner det nå et nesten fullstendig brudd. Årets russlandskonferanse undersøker hvordan konflikten mellom Russland og Vesten har tilspisset seg siden 2014.

Hvilken betydning har ord og språkbruk hatt? Er politiske uttalelser kun propaganda, eller har de påvirket forholdet på et mer grunnleggende plan? Hva er avveiningene mellom trusler om maktbruk og diplomatisk kontakt? Og hva kan vi forvente av forholdet mellom Russland og Europa under og etter krigen i Ukraina?

Eminente forskere fra inn- og utland skal diskurere dette på konferansen. I tillegg vil utenriksminister Espen Barth Eide holde årets åpningstale. Se hele programmet for dagen her. 

Konferansen foregår på Sentralen, Øvre Slottsgate 3 i Oslo, tirsdag 14. november klokken 08.30-12.30. 

Årets konferanse er også sluttkonferanse for det NUPI-ledede forskningsprosjektet «Når alt er krig: Konfliktdynamikk og russisk utenrikspolitikk etter krisen i Ukraina» (WARU). Les om prosjektet her. 

Russlandskonferansen 2023 er fulltegnet, men vi har holdt av noen plasser til pressen. Ta kontakt med therese@nupi.no, hvis du er interessert i å delta. 

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om oss

NUPI har i over 60 år vært et ledende forskningsmiljø for forskning og formidling av internasjonale spørsmål med relevans for Norge.

Følg pressemeldinger fra NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom