Sex og Politikk

Mini-turné i Troms og Finnmark med film om festrelaterte overgrep

Del

Hvert år anmeldes flere hundre norske menn for festrelaterte overgrep. Nå skal en ny film lære de unge, spesielt guttene, om å snakke om et vanskelig tema.

Filmen "Ikke en sånn fyr" tar opp et utfordrende og vanskelig tema.
Filmen "Ikke en sånn fyr" tar opp et utfordrende og vanskelig tema.

Før sommeren lanserte foreningen Sex og Politikk et eget undervisningsmateriell til filmen «Ikke en sånn fyr». Filmen tar opp sensitiv tematikk omkring samtykke og voldtekt, og viser eksempler på situasjoner mellom unge mennesker som har gått veldig galt. Alle historiene er tatt fra virkeligheten og undervisningsopplegget inviterer til refleksjon og samtale for å lære om samtykke.

Som et ledd i sitt forebyggende arbeid mot seksuelle overgrep tilbyr Sex og Politikk nå gratis undervisningsbesøk rettet mot samfunnskunnskap på VG1, VG2YF eller elever som skal være russ i 2024.
I november skal Sex og Politikk på en mini-turné i Troms og Finnmark med filmen, først til Nordkapp og så til Tromsø kommune.

Filmen er regissert av Signe Rosenlund-Hauglid og produsert av Stray Dogs Productions. Filmen og undervisningsmateriellet er støttet av blant annet Konfliktrådet og Norsk Filminstitutt.

Undervisningsopplegget er laget av et tverrfaglig pedagogisk team, er forankret i læreplanverket og inneholder blant annet: 

  • Oppvarmingsaktiviteter og myteknusing om seksuelle overgrep. 
  • Filmvisning av filmen «Ikke en sånn fyr».
  • Refleksjonsoppgaver og dialog med elevene.


Foreningen Sex og Politikk vil besøke flere skoler utover vinteren og våren, men i november er det altså to skoler i Troms og Finnmark som får besøk.

«Ikke en sånn fyr»

Hvert år anmeldes flere hundre norske menn for festrelaterte overgrep, ofte av noen de kjenner. I dokumentarfilmen «Ikke en sånn fyr» møter regissøren, som selv har anmeldt en festrelatert voldtekt, tre unge menn som er blitt dømt. I samtalene vokser historier om identitetskrise, fornektelse og ansvar frem, der filmen følger dem gjennom anmeldelse, rettssak, dom, soning og til slutt - løslatelse. De ærlige møtene er utfordrende, men også forløsende, filmen bidrar til å sette i gang viktige samtaler om et vanskelig tema.

Til redaksjonen:
Ta gjerne kontakt om det er ønskelig å lage en sak i forbindelse med skolebesøkene.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Plakat til filmen "Ikke en sånn fyr"
Plakat til filmen "Ikke en sånn fyr"
Last ned bilde
Filmplakat fra filmen "Ikke en sånn fyr"
Filmplakat fra filmen "Ikke en sånn fyr"
Last ned bilde

Lenker

Dette er Sex og Politikk

Sex og Politikk er en ideell og partipolitisk uavhengig medlemsorganisasjon som jobber for å styrke og informere om seksuell og reproduktiv helse og rettigheter, både i Norge og internasjonalt.

Sex og Politikk er det norske medlemmet i International Planned Parenthood Federation (IPPF) som er den største organisasjonen for SRHR internasjonalt, med nasjonale organisasjoner i mer enn 120 land i tillegg til Norge.

Seksuell og reproduktiv helse og rettigheter (SRHR) handler blant annet om å kunne bestemme om og når man vil ha barn, om å få informasjon om og tilgang på sikker, moderne og billig prevensjon, om rett til trygg og lovlig abort og om rett og mulighet til å praktisere sin seksuelle orientering og kjønnsidentitet uten straffeforfølgelse eller fordømmelse.

Følg pressemeldinger fra Sex og Politikk

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sex og Politikk på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sex og Politikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom