BankID BankAxept

Kontantinnskudd og -uttak i butikk: 12 prosent vekst så langt i år

Del

Siden 2020 er det satt inn 22,7 milliarder og tatt ut 18,4 milliarder kroner gjennom kontanttjenesten fra BankAxept som tilbys i NorgesGruppens butikker. Veksten fra 2021 til 2022 var på 20 prosent.

Har du konto og kort kan du ta ut cash i matbutikkene til NorgesGruppen
Kontanttjenester i butkkk fra BankAxept: Kontanter kan man ta ut eller sette inn på konto i matbutikkene til NorgesGruppen. BankID BankAxept

– Både forbrukere og bedrifter har fått med seg at kontanter er noe du fikser i matbutikken. Kundene liker de gode åpningstidene og synes det er fint å kunne løse flere oppgaver samtidig, sier Ida Snarli, ansvarlig for Kontanttjenester i butikk i BankID BankAxept. 

Hittil i år er veksten størst på innskudd, med 17 prosent økning sammenlignet med samme periode i fjor. Uttakene har bare økt med 6 prosent.

Enda raskere å ta ut kontanter

 For å gjøre uttak på egen konto via Kontanttjenester i butikk, måtte du tidligere først betale for varene, og så i neste omgang gjøre uttaket ved å tæppe eller sette inn kortet og taste PIN-koden. Nå skjer alt i en operasjon.

– Det vil gå mye raskere å ta ut kontanter når du kan handle og ta ut kontantene samtidig. Vil du ta ut eller sette inn kontanter i butikken, se etter en kasse merket med Kontanttjenester i butikk, sier Ida Snarli. 

Løser kontantplikten til bankene

Kontanttjenester i butikk er en fellestjeneste som er med på å dekke bankenes kontantplikt i samfunnet på en god og trygg måte for forbrukerne.

Med BankAxept-kortet kan man enkelt ta ut og sette inn kontanter på kontoen i kassene i NorgesGruppens butikker. Kontantuttak i forbindelse med varekjøp, er nå en del av tjenesten Kontanttjenester i butikk. Bruk av bankkort med PIN-kode, gjør det trygt for kundene, samtidig som det forhindrer økonomisk kriminalitet.

Kort om tjenesten Kontanttjenester i butikk: 

 • Tilbys i butikker i NorgesGruppen (alle Kiwi, Meny, Jacobs, de fleste Spar og
 • enkelte Joker og Nærbutikken) – se hele oversikten
 • Banker som tilbyr tjenesten: Mer enn 90 banker tilbyr tjenesten, så ta kontakt
 • med banken din eller prøv med kortet ditt neste gang du er i butikken.
 • Maksimalt innskudd er kr 20.000, uttak kr 10.000. 
 • Du kan sette inn 25 mynter per valør, dvs. 1-, 5-, 10-, 20-kroner. 
 • Du må ha med kortet ditt og taste PIN-kode hver gang. 
 • Du kan ta ut/sette inn på kontoen som er knyttet til kortet. 
 • Følger butikkens åpningstider. 
 • Du trenger ikke handle for å bruke tjenesten.
 • Du kan tæppe, uansett beløp.
 • Du kan ikke kjøpe vekslepenger. 
 • Gebyr kan påløpe - sjekk med banken din om betingelser.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ida Snarli, leder for Kontanttjenester i butikk i BankID BankAxept
Kontant-sjefen Ida Snarli i BankID BankAxept
Last ned bilde

Om oss

BankID og BankAxept er Norges mest brukte tjenester innen ID og betaling. Denne infrastrukturen som eies av banker i Norge leverer trygg og enkel betaling og innlogging for hele Norge, og andre verdiøkende tjenester som kjenn-din-kunde med Kundesjekk og Kontakttjenester i butikk.

BankAxept er Norges desidert mest brukte og kostnadseffektive betalingssystem. BankAxept har gjort Norge til verdens mest kontantløse samfunn og håndterer over 80 prosent av alle korttransaksjoner i fysisk handel. Nesten 9 av 10 betalinger skjer med tæpping av kortet. Butikkene foretrekker BankAxept på grunn av pris, stabilitet, sikkerhet og raskt oppgjør.

4,4 millioner nordmenn har BankID som brukes til alt fra nettbank, offentlige tjenester og private tjenester innenfor mange bransjer. BankID gir trygg og enkel identifisering og signering på nett, og brukes nær 1 milliard ganger i løpet av et år.

Følg pressemeldinger fra BankID BankAxept

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BankID BankAxept på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra BankID BankAxept

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom