Neste års sykkelfest presenteres 8. november i Bodø

Del

Ruta for neste års utgave av Arctic Race of Norway presenteres i Bodø 8. november. Statsminister Jonas Gahr Støre er med under presentasjonen, og daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway gleder seg til å avsløre hvilke kommuner som skal være vertskap til neste år.

Foto: ARN/Gautier Demouveaux
Foto: ARN/Gautier Demouveaux

- Vi har i løpet av de første ti årene vært gjennom hele Nord-Norge, og vi har besøkt både Lappland i Finland og Trøndelag. Over alt har vi blitt møtt med et unikt engasjement fra fylkeskommuner, kommuner, næringsliv og folk som har skapt en herlig ramme rundt rittet. Nå gleder vi oss veldig til å lansere etappene for neste år, og starte arbeidet med å lage et flott arrangement sammen med alle våre gode samarbeidspartnere, sier Dybdal.

Akkurat hvor etappene skal gå, vil ikke bli offentliggjort før 8. november, men Dybdal letter litt på sløret.

- Det er viktig for Arctic Race of Norway å bygge opp under andre gode initiativ i landsdelen, og neste år er som kjent Bodø europeisk kulturhovedstad. Det kommer til å bli en stor nordnorsk fest i bodøregionen hele året, og da vil det være fint å få være med å bidra til festen, sier Dybdal.

Også TV2-ekspert Dag Otto Lauritzen kommer til lanseringen. Han ser frem til å vurdere de sportslige utfordringene i neste års etapper.

- Arctic Race of Norway er jo kjent som en stor folkefest i og for Nord-Norge, og jeg gleder meg veldig til å møte folk og oppleve all den positive galskapen langs løypa. Men i bunnen er det et sykkelritt i verdensklasse, med flere av verdens beste sykkellag på startstreken. Neste års løype byr på mange gode utfordringer for rytterne. I tillegg vil de som vanlig få en fantastisk nordnorsk naturopplevelse med seg hjem, sier Lauritzen.

Presentasjonen av etappene vil foregå på Aspmyra stadion 8. november kl 13.15 til 13.45. Foruten statsministeren vil fylkesrådsleder i Nordland, fylkesordførerne i Troms og Finnmark, og ordførerne i vertskommunene, være til stede på presentasjonen. 

Arrangementet er åpent for media, og blir streamet live hos Avisa Nordland på an.no og Arctic Race of Norways facebookside.

Kontakter

Knut-Eirik Dybdal, mobil 920 56 326
Roger Solheim, mobil 992 26 638

Følg pressemeldinger fra Arctic Race of Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Arctic Race of Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Arctic Race of Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye