TV 2

TV 2 og Viaplay Group enige om forlik av Premier League-sak

Del

TV 2 og Viaplay Group har blitt enige om et forlik knyttet til Viaplay Groups erstatningskrav fremsatt 8. september 2022. 

Saken gjaldt TV 2s bruk av korte utdrag fra utvalgte Premier League-kamper i sine generelle nyhetssendinger mellom 7. august og 27. august 2022. Viaplay Group har eksklusive rettigheter til å vise Premier League-fotball i Norge fram til 2028.

Dommen fra Oslo tingrett 17. februar 2023 ble anket av begge parter, og ankesaken var berammet til 7. november 2023. Partene har nå inngått forliksavtale, som innebærer at ankesaken trekkes, og dommen fra Oslo tingrett blir rettskraftig.


Vilkårene for forliket er konfidensielle.

– Vi ønsker å unngå dyre rettslige prosesser, og vi har kommet til et forlik med Viaplay som vi kan leve med, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld i TV 2. – Selv om vi, basert på bransjepraksis, har lagt til grunn en lavere terskel for nyhetsrett enn det tingretten kom frem til, er det fordelaktig å få en rettslig avklaring, slik at både de som eier rettigheter og de som utnytter klipp vet hva de skal forholde seg til.

– Vi er glade for å nå dette forliket med TV 2. Det gir klarhet til markedet og reflekterer vår posisjon om at investeringer i premium sportsinnhold bør beskyttes på en forsvarlig måte, noe som kommer alle parter og seere til gode, forteller Viaplay Group sportsdirektør, Peter Nørrelund.

Kontakter

Jan-Petter DahlPressesjef

For spørsmål om TV 2s innhold, TV 2 Play, seer- og strømmetall, og sportsrettigheter.
Kontaktperson for TV 2s leder- og redaktørgruppe.

Tel:+47 928 60 363jan-petter.dahl@tv2.no

Om oss

Vi er TV 2

Vi er TV 2, et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med over 6000 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye