Siemens

Siemens og Elvia samarbeider om å øke nettkapasiteten i deler av Norge innen 2030 med Software as a Service (SaaS) løsninger

Del
  • Norsk distribusjonssystemoperatør, Elvia, vil bruke Siemens sin SaaS-løsning, LV Insights® X, for å automatisere prosesser og håndtere kompleksiteten i LV-nettet.

  • LV Insights® X, en del av Siemens Xcelerator-porteføljen, har vært i drift hos Elvia siden oktober 2023, i forbindelse med Spectrum Power 7 ADMS.

  • Partnerskapet vil muliggjøre en fremtidssikker distribusjonsnettforvaltning i Norge, ett skritt videre på reisen mot autonome nett.
Siemens sin Saas-løsning, LV Insights® X, har vært i drift hos Elvia siden oktober 2023
Siemens sin Saas-løsning, LV Insights® X, har vært i drift hos Elvia siden oktober 2023

Siemens sin programvare er implementert hos det norske nettselskapet Elvia med mål om å sikre transparens og styringen av distribusjonsnettverket. Siemens lavspentprogramvare,
LV Insights® X, og avansert distribusjonsstyringssystem, Spectrum Power 7 ADMS, er nå i drift og vil gi Elvia relevant innsikt for å fleksibelt håndtere nettet og øke kapasiteten raskt. Med LV Insights® X kan Elvia dra nytte av eksisterende data og skape en digital tvilling for å overvåke statusen til nettet, noe som resulterer i optimalisert driftsavbrudd. Dette fører til kostnadsbesparelser, forbedret nettstabilitet og til syvende og sist kundetilfredshet.

«Vi i Siemens er stolte av å inngå dette samarbeidet med Elvia. Med den nye løsningen, vil Elvia være i stand til å automatisere prosessene sine og håndtere kompleksiteten i lavspenningsnettet på en helt ny måte. Løsningen kan bidra til å redusere strømbruddstider med opptil 30 prosent og samtidig øke kapasiteten i nettet," sier Nils Klippenberg, administrerende direktør i Siemens AS.

«Vi i Siemens Grid Software er forpliktet til å akselerere energiomstillingen. Vår lavspentprogramvare, LV Insights X, gir nettoperatører full transparens over nettet og øker nettkapasiteten ved å identifisere kritiske segmenter. Nå som programvaren er implementert hos Elvia, vil den gjøre det mulig for selskapet å takle sine mest presserende utfordringer, få verdifull innsikt for å ta raske beslutninger og øke kundetilfredsheten. Ved å samarbeide med Elvia, så vel som andre distribusjonsoperatører (DSOer) i Europa, i utviklingsfasen av
LV Insights X, kunne vi sikre at programvaren tilfredsstiller bransjens behov for neste generasjons nettadministrasjon," sier Sabine Erlinghagen, direktør Siemens Grid Software.

Innovasjonssamarbeid var avgjørende for utrullingen av begge produktene hos Elvia. I løpet av prosessen testet Elvia, sammen med andre europeiske DSOer, prototyper av programvaren for å utvikle brukersentriske løsninger som er enkle og intuitive å benytte. Denne sømløse tilnærmingen førte til utviklingen av et produkt som støtter både en moderne og robust nettkontrollarkitektur.

«Vi trengte en innovativ tilnærming for å utvikle en fremtidssikker nettstyringsløsning i Norge. Ved å samarbeide med Siemens, implementerte vi et avansert og fremtidsrettet produkt på noen få uker, som vil hjelpe oss med å akselerere og håndtere energiomstillingen. Med økt fleksibilitet og oversikt over nettet, kan vi nå administrere lavspentsystemet på en mye mer effektiv måte – fra planlegging til drift og vedlikehold," sier Erik Jansen, leder for nettdrift i Elvia.

Det nye SaaS-produktet, LV Insights® X, er en del av Siemens Xcelerator-porteføljen – en åpen digital forretningsplattform som gjør det mulig for kunder å akselerere sin digitale transformasjon enklere, raskere og i stor skala. Det utgjør grunnlaget for en fleksibel, tilpasningsdyktig og skalerbar lavspentnettstyring, og bidrar til å redusere strømbruddstider med opptil 30 prosent. Elvia er i stand til å utnytte de fulle fordelene med Siemens Xcelerator-porteføljen ved å bruke LV insights® X, ettersom den sømløst integreres i deres eksisterende systemlandskap, inkludert Spectrum Power 7 ADMS.

Kontakter

Bilder

Siemens sin Saas-løsning, LV Insights® X, har vært i drift hos Elvia siden oktober 2023
Siemens sin Saas-løsning, LV Insights® X, har vært i drift hos Elvia siden oktober 2023
Last ned bilde

Lenker

Om oss

Siemens er en global aktør som utvikler høyteknologiske, innovative løsninger for industri, energi, helse, byer og transport.  
Siemens-konsernet er en av verdens største leverandører av bærekraftige og miljøvennlige løsninger med fokus på elektrifisering, automatisering og digitalisering. Vi er 293.000 medarbeidere over hele verden. 

I Norge har Siemens AS gjennom 125 år satt tydelige spor med banebrytende teknologiløsninger for hele verden. Selskapets hovedområder er løsninger for industrien, kraftoverføring, infrastruktur til byer og byggteknologi. Hovedkontoret er i Oslo. 

Følg pressemeldinger fra Siemens

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Siemens på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Siemens

Færre enn 50 prosent av bedriftene tror de vil nå målene for CO2-utslipp innen 203018.9.2023 13:39:44 CEST | Pressemelding

Ny global studie med 1400 ledere viser infrastrukturomstillingen av energisystemer, transport og bygninger – på nærings-, by- og regionnivå Avkarbonisering står høyt på agendaen for infrastrukturomstillingen, men det går for langsomt Over 50 % av de spurte lederne mener at lavere CO2-utslipp er et konkurransefortrinn, men under halvparten mener at de har en effektiv strategi for dette nasjonalt Teknologi og digitalisering er avgjørende for å lykkes med infrastrukturomstillingen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom