Den norske kirke

Allehelgen: Rom for savn

Del

I kirker over hele landet vil det denne helgen bli tent lys for å minne de døde. Mange steder er det tradisjon for å lese opp alle navnene på de som har gått bort det siste året.

I kirker over hele landet vil det denne helgen bli tent lys for å minne de som er døde.
I kirker over hele landet vil det denne helgen bli tent lys for å minne de som er døde. Foto: OIe Henrik Kongsvik / Den norske kirke

Søndag 5. november markeres allehelgen i kirker over hele landet, med mer enn tusen arrangementer.

Gjennom minnegudstjenester, åpne kirker, samtaler og lystenning ønsker kirken å gi rom for sorg, savn og minner – og alle andre følelser som kan komme på en slik dag.

Hver sorg er unik, og alle sørger på sin måte. Det finnes mange ulike måter å markere allehelgen på.

– I kirken er det rom for deg, for din sorg og ditt savn, sier Olav Fykse Tveit som er den ledende biskopen i Den norske kirke.  

Mange setter pris på kirkens arbeid for mennesker i sorg. 8 av 10 medlemmer mener at kirken er samfunnsnyttig når den støtter mennesker i sorg.

Finn ut hva som skjer i ditt lokalmiljø på skjerikirken.no eller på menighetens egen nettside.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

I kirker over hele landet vil det denne helgen bli tent lys for å minne de som er døde. Foto: Ole Henrik Kongsvik / Den norske kirke.
I kirker over hele landet vil det denne helgen bli tent lys for å minne de som er døde. Foto: Ole Henrik Kongsvik / Den norske kirke.
Last ned bilde

Om oss

65 prosent av befolkningen er medlemmer av Den norske kirke. Kirken tilhører den evangelisk-lutherske kirkefamilien. Kirkens ledelse er samlet i Kirkemøtet som består av medlemmene av elleve regionale bispedømmeråd og alle biskopene.

Kirken er inndelt i 1174 menigheter som disponerer 1635 kirkebygg. Mer enn 8000 mennesker arbeider i kirken og over 75.000 er frivillige medarbeidere.

Den norske kirkes virksomhet finansieres over kommunebudsjettene og statsbudsjettet.

Mer himmel på jord

kirken.no

Følg pressemeldinger fra Den norske kirke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den norske kirke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom