Amedia

Avisa Nordland flytter trykkingen til Harstad

Del

Styret i Avisa Nordland har besluttet å flytte trykkingen fra Amedias trykkeri i Bodø til Polaris Medias trykkeri i Harstad. Det innebærer at Amedias trykkeri i Bodø legges ned.

– Hvis vi ikke gjør nødvendige tilpasninger på trykkekostnadene våre, så vil det bety færre ressurser til å utvikle det redaksjonelle produktet, sier Amedias regiondirektør i Nord-Norge, Renate Slettli Nymo.
– Hvis vi ikke gjør nødvendige tilpasninger på trykkekostnadene våre, så vil det bety færre ressurser til å utvikle det redaksjonelle produktet, sier Amedias regiondirektør i Nord-Norge, Renate Slettli Nymo. Foto: Ihne Pedersen / Amedia

Styret begrunner beslutningen om flytting og nedleggelse med at det blir stadig dyrere å trykke hver enkelt avis, fordi det er stadig færre papiraviser som produseres. Derfor er det behov for å samle trykkingen av flere avistitler slik at kostnadene reduseres, som i neste omgang kommer abonnenter og mediehus til gode gjennom redaksjonell finansiering.

Leserne forandrer oss

– Hele avisbransjen står i en svært tøff omstilling, der vi må bevege oss raskt fra en økonomi som baserer seg på store inntekter på papir, til en verden der det er de digitale kanalene som dominerer. Våre lesere og annonsører forandrer oss gjennom endringer i sine medievaner som blir stadig mer digitale, samtidig som vi fortsatt har betydelige kostnader knyttet til papirproduksjonen vår, sier regiondirektør Renate Slettli Nymo i Amedia.

Hun understreker at Avisa Nordland fortsatt skal gi ut papiravis i mange år framover. 

– Nettopp derfor er vi nødt til å redusere kostnadene våre parallelt. Hvis vi ikke gjør nødvendige tilpasninger på trykkekostnadene våre, så vil det bety færre ressurser til å utvikle det redaksjonelle produktet videre som svekker posisjonen vår og inntektsgrunnlaget framover, fortsetter Nymo i Amedia region Nord.

Hun opplyser at samtalene med Polaris om å trykke Avisa Nordland har pågått en stund og sier at de fant en god løsning for Avisa Nordland i Polaris sitt trykkeri i Harstad. I prosessen er utfordringene med transport fra Harstad til Bodø vurdert grundig.

– Erfaringen med ruter som allerede kjører denne strekningen, viser at det er lav risiko for at avisene ikke skal komme ut til abonnentene innen fastsatte tider, sier Nymo.

Bodø-trykkeriet avvikles

Beslutningen om å flytte trykkingen av Avisa Nordland fra Bodø til Harstad, innebærer samtidig at Amedias trykkeri i Bodø blir avviklet. 

– Trykkeriet har vært drevet godt og lønnsomt, men tap av eksterne kunder, volumfall samt frekvensnedtak i flere aviser utfordrer økonomien allerede nå i 2023, sier styreleder i Amedia Trykk Bodø, Morten Kringler.

Kringler forteller at de ansatte ved trykkeriet ble informert på et allmøte mandag denne uka, i forkant av styremøtet som besluttet å avvikle driften.

– Dette er selvsagt en tung avgjørelse å ta, når vi vet at det rammer arbeidsplasser og vet hvilke konsekvenser det får for de ansatte ved trykkeriet, sier han. I dag har trykkeriet åtte ansatte. De ansatte hos oss har gjort en god jobb i alle år, så det handler ikke om det, sier Kringler. 

Avviklingen av trykkeriet i Bodø innebærer at flere kunder må vurdere andre steder å trykke sine aviser. Kringler opplyser at Amedia Trykk vil bistå avisene med å finne gode løsninger for dette.

Kontakter

Om Amedia

Amedia er landets største utgiver av lokale medier. Daglig når konsernets medier to millioner lesere.

Amedias redaksjonelle medarbeidere er hver dag til stede i lokalsamfunn over hele landet for å rapportere om det som skjer. Samtidig bidrar våre selgere til å skape lokale markedsplasser gjennom å koble lokale næringsdrivende med kunder. Sammen dekker disse funksjonene vårt samfunnsoppdrag i alle lokalesamfunn hvor Amedia er til stede. Verdiene som ligger til grunn for Amedias tolking av samfunnsoppdraget finner man i vår forretningsidé og vår utgivererklæring.

Følg pressemeldinger fra Amedia

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Amedia på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Amedia

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom