Aker BioMarine

Aker BioMarine passerte én milliard i omsetning for tredje kvartal

Del

Aker BioMarine ASA rapporterer i dag for tredje kvartal 2023 en omsetningsrekord på over en milliard for ett kvartal. I tillegg kan selskapet vise til en solid omsetnings- og EBITDA-vekst sammenlignet med samme periode i fjor.

Aker BioMarine er et norsk bioteknologi- og krillfangstselskap som er internasjonalt ledende innen bærekraftig fangst og utvikling av krillbaserte ingredienser og produkter. Med dagens kvartalsrapportering viser selskapet god vekst og utvikling på flere områder.

Noen av høydepunkter for tredje kvartal er:

  • Høyeste kvartalomsetning noensinne for selskapet: Omsetning på over 1 milliard NOK (USD 94,6 millioner) - opp 39% fra USD 67,9 millioner i samme kvartal i fjor
  • Aker BioMarine opprettholder år over år omsetningsvekst – femte kvartalet på rad med år over år vekst
  • God resultatvekst: Justert EBITDA på USD 24,9 millioner - opp 32% fra USD 18,8 millioner samme kvartal i fjor
  • Økning i nye og etablerte markeder: Krilloljeproduktet Superba er relansert i Sør-Korea, og salget har utviklet seg bedre enn hva den lokale TV Shop-partneren hadde forventet. Salget av Superba øker også i de fleste markeder.
  • Salget passerer produksjonen: For krillmel passerer nå salget produksjonsnivået over en 12 måneders period for første gang siden vi fikk levert det nye fartøyet «Endurance» i 2019.

- Vi er svært fornøyde med at vi dette kvartalet kan presentere at man for første gang i Aker BioMarines historie passerer én milliard i omsetning på ett kvartal. I tillegg opprettholder vi en årlig omsetningsvekst, med fem kvartaler på rad med vekst. Vi har dette kvartalet også nådd en annen milepæl der salget av krillmel nå overstiger produksjonsnivåene over en 12 måneders periode for første gang siden vi fikk vårt nye fartøy “Antarctic Endurance” inn i flåten i 2019. En stor takk til hele organisasjonen som har bidratt til disse gode resultatene for dette kvartalet, sier Matts Johansen, administrerende direktør i Aker BioMarine ASA.

Les hele kvartalsrapport Q3 2023 her: https://www.akerbiomarine.com/investor-financial-reports-and-presentations

Kontakter

Om Aker BioMarine

Aker BioMarine er et bioteknologi- og krillfangstselskap, som jobber med å forbedre helsen til både mennesker og planeten. Selskapet er notert på Oslo Børs og utvikler krillbaserte ingredienser til bruk i legemidler, kosttilskudd (Superba®, NKO® og K · REAL®), akvakultur (QRILL® Aqua) og dyrefôr (QRILL® Pet), inkludert INVI ™, et høykonsentrert proteinisolat, og LYSOVETA ™, et kosttilskudd som transporterer EPA og DHA fra krill til ulike steder i kroppen. Aker BioMarines transparente verdikjede strekker seg fra bærekraftig innhøsting av krill i Antarktiske farvann, via selskapets knutepunkt for logistikk i Montevideo, til produksjonsanlegget i Houston, og videre til kunder over hele verden. Selskapets sterke fokus på bærekraft inspirerte lanseringen av sirkulærselskapet AION som skal hjelpe selskaper med å resirkulere og gjenbruke avfall.

Les mer på: www.akerbiomarine.com

Følg pressemeldinger fra Aker BioMarine

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Aker BioMarine på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Aker BioMarine

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye