Universitetet i Stavanger (UiS)

Arrangerer nasjonal konferanse om helsetjenesteforskning

Del

Fra 2. til 3. november arrangerer Nasjonalt nettverk for helsetjenesteforskning og Universitetet i Stavanger Helsetjenesteforskningskonferansen 2023 på Clarion Hotel Stavanger. Årets tema er «Nasjonal helse- og samhandlingsplan 2024 – implikasjoner for helsetjenesteforskningen?».

Innseilingen til Stavanger fotografert med flyfoto, der en ser bybrua som går mellom Stavanger sentrum og Hundvåg.
Helsetjenesteforskningskonferansen arrangeres i år i Stavanger sentrum. Foto: Region Stavanger

Rundt 200 personer sitter i salen når professor Marianne Storm og rektor Klaus Mohn holder konferansens åpningstale. Storm har sammen med konferansekomiteen funnet innledere med størst mulig nedslagsfelt og bredde opp mot tematikken i delen som direkte adresserer konferansens hovedtema. 

Følgende personer er innledere i sekvensen:

Sentral møteplass for norsk helsevesen

Innleggene deres etterfølges av en paneldebatt ledet av Geir Sverre Braut, professor og seniorrådgiver ved Stavanger universitetssjukehus og professor Johan Håkon Bjørngaard, senterleder ved RegForsk ved NTNU.

– Hovedmålet med konferansen er å samle alle som bidrar til videreutvikling av norsk helsevesen gjennom forskning på hvordan vi organiserer og leverer helsetjenestene. Dette er en viktig møteplass for alle med interesse for norsk helsetjenesteforskning. Konferansen arrangeres årlig og byr på kunnskapsdeling, erfaringsutveksling, nettverksbygging og inspirasjon, sier Eldar Søreide, som er dekan ved Det helsevitenskapelige fakultet ved UiS.

Forskning er viktig

Han mener at navnet «Nasjonal helse- og samhandlingsplan», som avløser «Nasjonal helse og sjukehusplan (2020 – 2023)» gjør det tydelig at samhandling mellom primær- og spesialisthelsetjenesten vil bli enda mer vektlagt. Dekanen påpeker videre at mer helsetjenesteforskning må til for å sikre en god utvikling av norsk helsevesen.

– Med dette mener jeg forskning på hvordan vi samlet sett organiserer og leverer helsetjenestene. Dette blir veldig tydelig i den pågående debatten rundt utdanning og rekruttering av helsepersonell til kommuner og sykehus, samt hvordan en skal sikre at helsepersonell trives og blir i jobben sin, sier Søreide.

Nøkkelord

Kontakter

Marianne StormProfessor ved UiS og nestleder i fagrådet for helsetjenesteforskningAvdeling for folkehelse, Det helsevitenskapelige fakultet, UiS

https://www.uis.no/nb/profile/marianne-storm

Tel:481 33 750marianne.storm@uis.no

Bilder

Eldar Søreide er dekan ved Det helsevitenskapelige fakultet ved UiS.
Eldar Søreide er dekan ved Det helsevitenskapelige fakultet ved UiS.
Last ned bilde
Professor Marianne Storm er nestleder i fagrådet for helsetjenesteforskning. Hun er til daglig ansatt ved Avdeling for folkehelse ved Det helsevitenskapelige fakultet ved UiS.
Professor Marianne Storm er nestleder i fagrådet for helsetjenesteforskning. Hun er til daglig ansatt ved Avdeling for folkehelse ved Det helsevitenskapelige fakultet ved UiS.
Last ned bilde

Lenker

Om oss

Universitetet i Stavanger har en innovativ og internasjonal profil og er en drivkraft i kunnskapsutviklinga og endringsprosesser i samfunnet. Samfunnsoppdraget vårt er å utfordre det velkjente, utforske det ukjente.

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Stavanger (UiS)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Stavanger (UiS) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Stavanger (UiS)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye