Statens vegvesen

Nye retningslinjer om p-tillatelse for forflyttingshemma

Del

Nye retningslinjer og kommentarar skal no gjere det enklare å vurdere tildeling av parkeringsløyve for forflyttingshemma.

Illustrasjonsfoto: Knut Opeide
Illustrasjonsfoto: Knut Opeide

Vegdirektoratet har i samråd med Samferdselsdepartementet utarbeidd nye retningslinjer og forklarande kommentarar til forskrift om parkeringsløyve for forflyttingshemma (av 18. mars 2016 nr. 264).

Retningslinjene er utarbeidde i samarbeid med Noregs Parkeringsforening (Norpark), Oslo kommune, Norsk Handikapforbund og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon.

Tildeling av parkeringsløyve for forflyttingshemma er, og skal vere, prega av at kvar enkelt sak blir avgjord ved skjønn. Det er kommunane som behandlar slike parkeringsløyve

Desse retningslinjene er meinte å gi rettleiande rammar for denne skjønnsutøvinga og ei støtte for dei som skal arbeide med regelverket.

Retningslinjene inkluderer også forslag til søknadsskjema med rettleiing for både personløyve og institusjonsløyve, forslag til skjema for legeerklæring med rettleiing, og dessutan eit informasjonsskriv til søkjarar som blir innvilga parkeringsløyve for forflyttingshemma.

Kontakter

Pressevakt Vegdirektoratet

* Vegdirektør
* Transportregelverk
* Teknologiutvikling
* Forhandlinger bypakker
* Overordnet styring og ledelse av Statens vegvesen
* Pressevakt også for divisjonene IT og Fellesfunksjoner

Tel:902 68 143pressevd@vegvesen.no

Dokumenter

Lenker

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye