Aserbajdsjan, Georgia og Kasakhstan oppretter et fellesforetak for multimodale tjenester langs Midtkorridoren

Del

Kasakhstans nasjonale jernbaneselskap Temir Zholy, Georgias jernbane og Aserbajdsjans jernbane inngikk en avtale om opprettelse av et fellesforetak for multimodale tjenester på Den transkaspiske internasjonale transportruten (TITR), også kjent som Midtkorridoren, 26. oktober 2023 i byen Tbilisi. Dette rapporterer Temir Zholys pressetjeneste.

Photo credit: rail-news.kz.
Photo credit: rail-news.kz.

Et nytt selskap ved navn Middle Corridor Multimodal er blitt opprettet ved Astana International Financial Center (AIFC).

Selskapet vil tilby flere tjenester på et sted, ha garanterte leveringstider og følge en koordinert politikk for utvikling av multimodale tjenester på ruten Kina-Europa/Tyrkia-Kina.

Under Global Gateway Forum i Brussel (25.-26. oktober 2023) ble Hyrasia One (Svevind Energy Groups datterselskap) og Semurg Invests multifunksjonelle marineterminal Sarzha enige om å frakte rent hydrogen og ammoniakk på TITR fra havnen Kuryk i Vest-Kasakhstan til Europa.

I fjor økte godstrafikken langs Kasakhstans del av TITR 2,5 ganger og nådde 1,5 millioner tonn.

TITR International Association ble etablert i 2017 og inkluderer blant annet Aserbajdsjan, Bulgaria, Kina, Georgia, Kasakhstan, Polen, Romania og Tyrkia.

Følg pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Smirres hjemsted Burabay åpner vintersesongen29.12.2023 11:35:47 CET | Pressemelding

Burabay nasjonalpark startet vintersesongen med en festlig konsert på opplevelsesparken Kasakhstans Lappland 17. Desember 2023. Burabay er kjent for sin fantastiske natur som er preget av tette skoger og uberørte innsjøer, noe som tiltrekker tusenvis av turister hvert år. Vintersesongen forsterker regionens sjarm og forvandler den til et eventyrland. Det er ikke overraskende at det er her 1994 Lillehammer OL-mester Vladimir "Smirre" Smirnov er født og oppvokst.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye