TUI Norge

Lavest mulig pris er ikke det viktigste for nordmenn

Del

Kun 12 % av nordmenn oppgir at lavest mulig pris er det viktigste, når de skal ut å reise i vinter. Det viser en fersk gallupundersøkelse fra Kantar Media. 

En sandstrand med solsenger retet ved havet på Los Christianos i Tenenrife.
Nordmenn vil ha verdi for pengene, ikke lavest mulig pris, når de reiser til utlandet i vinter. Det viser en gallupundersøkelse utført av Kantar Media. Foto:TUI

Kantar Media stilte følgende spørsmål til nordmennene: 

Hvilke av alternativene under er viktigst for deg, hvis du skulle bestilt en ferie til utlandet (utenfor Norden) i høst eller vinter?   

De fikk følgende alternativer: 

  • At reisen har en lavest mulig pris er viktigere enn hvilken destinasjon jeg reiser til, standarden på hotellet og muligheten for opplevelser.  
  • At jeg opplever at reisen gir verdi for pengene. Det vil si at prisen oppfyller mine behov enten det gjelder reisemål, hotellstandard eller spesielle opplevelser etc.  
  • Jeg vet ikke.  

Vil ha verdi for pengene på reise 

12 % oppgir at lav pris er det viktigste, mens hele 76 % svarer at de prioriterer verdi for pengene. Det vil si at reisen oppfyller behov til reisemål, forventet hotellstandard og opplevelser. 11 % er usikre på hva som er viktigst. 

­– Nordmenn søker gjerne etter en billig ferie, når de leter etter sin neste ferie. Samtidig så ser vi at når de bestiller, så bytter de gjerne til sitt favorittreisemål og velger høyere standard både på hotell og romtype, sier kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI Norge.

Hun legger til: 

 ­– Swim-out rom med eget privat basseng for eksempel er mye mer populært i Norge sammenlignet med de andre nordiske landene, 

Dersom man ser på ulike aldersgrupper er de yngste noe mer opptatt av lav pris enn de eldre. I aldersgruppen 18-34 synes 22 % at lav pris er det viktigste.

Utsikt%20over%20Amadores%20stranda%20sett%20fra%20lufta%20fra%20en%20balkong%20p%E5%20hotellet%20RIU%20Vistamar.
Nordmenn ønsker seg gjerne høy standard i ferien. Hotell som RIU Vistamar i Puerto Rico på Gran Canaria er veldig populære. Foto: TUI

Dette reisemålet dominerer 

Kanariøyene er det overlegent mest populære reisemålet om høsten og vinteren. Nordmenn elsker virkelig Gran Canaria og reiser helst til Puerto Rico. To hoteller skiller seg ut i popularitet. Det er RIU Vistamar med høy standard og stamgjesthotellet Revoli Playa, hvor man ordner maten selv.

– Mexico er et relativt nytt reisemål for de fleste nordmenn, men vi har tre direkteflygninger dit i vinter som begynner å fylle seg opp. I tillegg ser vi at stadig flere oppdager at man kan kjøpe pakketurer med rutefly til for eksempel Bali og Jamaica. Så vi har noen litt mer eventyrlystne nordmenn også, selv om ingen er i nærheten av å ta opp kampen med Kanariøyene i popularitet om vinteren, sier Mørk-Løwengreen i TUI.

Her ligger verdens beste vannpark

Hvis man ønsker å holde seg til Kanariøyene, men ikke følge strømmen helt, så er Tenerife et godt alternativ. 

–  Vi har satt inn litt ekstra kapasitet fra for eksempel Trondheim til Tenerife i år. Vulkanen Teide er selvsagt noe som bør oppleves på Kanariøyenes største øy. Eller hva med en tur til det gigantiske badelandet Siam Park? Det er blitt kåret som det beste vannlandet i verden av Tripadvisor i flere år på rad , forteller, kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI. 

  • TUI flyr direkte til Tenerife fra Trondheim, Bergen, Trondheim og Oslo.
  • TUI flyr direkte til Lanzarote fra Oslo og Bergen
  • TUI flyr direkte til Gran Canaria fra Oslo, Torp (Sandefjord), Evenes (Harstad/Narvik), Værnes (Trondheim), Molde, Bodø, Tromsø, Kristiansand, Bergen, Stavanger, Haugesund og Vigra (Ålesund)

Om spørreundersøkelsen:

Gallupundersøkelsen er gjennomført i september av Kantar Media på oppdrag fra reiseselskapet TUI. Et representativt utvalg på 1160 nordmenn har deltatt i den digitale spørreundersøkelsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

En sandstrand med solsenger retet ved havet på Los Christianos i Tenenrife.
Nordmenn vil ha verdi for pengene, ikke lavest mulig pris, når de reiser til utlandet i vinter. Det viser en gallupundersøkelse utført av Kantar Media.
Last ned bilde
Utsikt over Amadores stranda sett fra lufta fra en balkong på hotellet RIU Vistamar.
Nordmenn ønsker seg gjerne høy standard i ferien. Hotell som RIU Vistamar i Puerto Rico på Gran Canaria er veldig populære.
Last ned bilde
Portrettbilde av Anne Mørk-Løwengreen
Anne Mørk-Løwengreen er kommunikasjonssjef for TUI i Norge
Last ned bilde

Om oss

TUI Norge er i dag en del av TUI Nordic, og er med en markedsandel på 25 % den største aktøren på det nordiske reisemarkedet. TUI Norge ble etablert i 1973. Noen av våre mest populære reisemål er Kanariøyene, Hellas og Spania. TUI Nordic består av reisearrangørene TUI Norge, TUI Sverige, TUI Danmark, TUI Finland, flyselskapet TUI fly Nordic og Nazar. TUI er langhelger i storbyer, skidager i Alpene og bading i sola. TUI er trygghet, service og tusen valgmuligheter. Vi er alt en reise kan være. TUI Nordic er en del av TUI Group, verdens største turistkonsern som er virksomme på om lag 180 destinasjoner verden over.

Følg pressemeldinger fra TUI Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TUI Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TUI Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye