CARE

– Føler at verden har glemt dem

Del

Etter to døgn uten mobil- og internettdekning har CARE klart å komme i kontakt med sine ansatte i Gaza.

Foto: Grayscale Media

– Det er med stor lettelse vi har kommet i kontakt med CAREs ansatte i Gaza. Både de og familiene er fortsatt i live. Samtidig er det med gru vi har hørt deres vitnesbyrd de siste ukene, sier Kaj-Martin Georgsen, generalsekretær i CARE Norge.

Gaza har vært uten mobil og internettdekning siden fredag kveld. Nettet er nå delvis oppe igjen.

– Våre kollegaer forteller at folk føler at verden har glemt dem. Det har ikke kommet ny nødhjelp inn under strømbruddet. De 84 bilene som har kommet inn siden 7. oktober utgjør en dråpe i havet for de over to millionene sivile som nå befinner seg i en desperat situasjon, sier Georgsen.

Hvor mange som er drept denne helgen, er uvisst.

– En av våre kollegaer har søkt tilflukt i en liten leilighet sør på Gaza sammen med 80 andre. De sover på skift, fordi det ikke er plass til alle på gulvet samtidig. Sykdommer sprer seg fordi folk er stuet sammen og mangler vann, sier Georgsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kaj Martin Georgsen, generalsekretær i CARE Norge.
Kaj Martin Georgsen, generalsekretær i CARE Norge.
Last ned bilde

Om CARE:

CARE ble grunnlagt i 1945 og er nå en av verdens største hjelpeorganisasjoner, med prosjekter i 102 land. CARE Norge jobber med langsiktig utviklingsbistand og nødhjelp i 11 av disse landene, med jenter og kvinners rettigheter i fokus. CAREs bistand nådde mer enn 100 millioner mennesker i 2021.

Følg pressemeldinger fra CARE

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra CARE på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra CARE

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom