Flåklypa julehefte beleires av influensere og hotellbaroner

Del

I år er det en ny forfatter som har skrevet vårt tradisjonsrike Flåklypa-hefte. Radio Gaga-tegner Øyvind Sagåsen debuterer nemlig som Flåklypa-skribent, og sammen med tegneren Thierry Capezzone har de laget en fest av et hefte! 

I årets utgave av Flåklypa-juleheftet får Flåklypa besøk av den kjente influenceren Såfine Reprise, og hun får tilfeldigvis øye på Flåklypas spesielle fjellformasjon «Trolltåa». Såfine foreviger både fjell og Ludvig på Instagram og utløser dermed et skred av selfie-kåte turister til Flåklypa. Snart skjønner hovedstadens hotellbaron Stolraden at det kan være stort potensial i den vesle bygda vi er så glad i ...

En testamentforvalter
I 2015 fikk juleheftet sin nåværende tegner, Thierry Capezzone. Nytt av året er at heftet har fått ny forfatter! På spørsmål om hvordan det føles å skulle ivareta arven etter Aukrust, svarte den ferske Flåklypa-forfatteren Øyvind Sagåsen: 
– Jeg håper jeg er mer en slags testamentforvalter ...? Tror ikke engang noen kan ta imot en stafettpinne fra den mannen. Min ambisjon er å ta så godt vare på karakterene hans som mulig når jeg sender dem ut på nye eventyr. Og sørge for at dette universet, som veldig mange har et nært forhold til, er til å kjenne igjen når de leser juleheftet. Men leserne ville nok ha merket det uansett hvem som tok over skrivemaskina. Alle forfattere har sin egen fortellerstemme og preferanser. Humorserier har jo vært min hovedgeskjeft i mange år, og det vil kanskje merkes. Allikevel håper og tror jeg at Aukrusts fantastiske figurer og miljø er lett gjenkjennelige i det nye heftet vårt. Heldigvis er tegneren, den fantastiske Thierry Capezzone, den samme!

Hefte med tradisjoner
«Aukrusts jul, Jul i Flåklypa» er et av våre tradisjonsrike julehefter, som har vært utgitt siden 2004.  Tegningene holder seg tett opptil Aukrusts egen strek. Arven etter ‘n Kjell er viktig, og selv om kun Aukrust var Aukrust, holdes hans univers, humor, vidd og skarpe blikk i live med juleheftetradisjonen.

7. og 8. november er julehefteforfatter Øyvind Sagåsen og juleheftetegner Thierry Capezzone i Oslo. Dersom man er interessant i et intervju med serieskaperne, ta gjerne kontakt med redaksjonssjef Iselin Røsjø Evensen for avtale.

Aukrusts jul Flåklypa 2023
Utgis: 3. november, 2023
Veil. utsalgspris: kr 89,00
Heftet, 32 sider
Manus: Øyvind Sagåsen. Tegninger: Thierry Capezzone.
Spørsmål om utgivelsen eller opphavsmennene kan rettes til:
Redaksjonssjef Iselin Røsjø Evensen, tlf. 92699968
e-post: iselin.evensen@egmont.com

Nøkkelord

Lenker

Om oss

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

Egmont inngår avtale med Axpo og Soltech Energy Solutions om solcellepark i Sverige8.12.2023 10:00:00 CET | Pressemelding

Byggingen av en ny solcellepark i Sør-Sverige er resultatet av et unikt samarbeid mellom mediekonsernet Egmont, energiselskapet Axpo, og solenergiselskapet Soltech Energy Solutions. Denne parken vil dekke halvparten av Egmonts strømforbruk i Norge og Sverige ved bruk av fornybar energi. En annen solcellepark i Danmark, som har vært i drift siden sommeren 2023, dekker allerede nesten hele Egmonts danske strømforbruk.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom