Lyse

Trond Winther blir ny administrerende direktør i Lnett

Del

Lyse-konsernets strømnettselskap, Lnett, får ny sjef. Han får dermed ansvaret for strømforsyningen til 160.000 kunder. 

I februar blir Trond Winther ny leder av Lnett, et av Norges største nettselskaper.
I februar blir Trond Winther ny leder av Lnett, et av Norges største nettselskaper. Elise Løvereide/Lyse

Sivilingeniør Trond Winther er ansatt som ny administrerende direktør i Lnett. Winther har lang ledererfaring innen felt som energi, forretningsutvikling og risikostyring. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i rådgivningsselskapet Proactima.

– Å lede Lnett er en særdeles spennende oppgave som jeg nå ser veldig fram til å ta fatt på. Lnett har et svært viktig samfunnsoppdrag og spiller en nøkkelrolle i å nå viktige mål vi har satt oss i samfunnet. Det er en stor motivasjon for meg, sier Winther.

For å møte framtidens elektrifisering skal Lnett investere like mye i nytt og oppgradert strømnett de neste ti årene, som Lnett har gjort de siste 100.

– Økt nettkapasitet er avgjørende for verdiskapning, nye arbeidsplasser og lavere klimagassutslipp i Norge. Jeg gleder meg til å møte alle de ansatte, og sammen med dem, og på lag med regionen jobbe for å utvikle og bygge det strømnettet vi trenger, fortsetter han.

Erfaren leder med industriell erfaring
Winther er utdannet sivilingeniør innen industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU. Med erfaring fra bedrifter som Deloitte, DNV og nå sist Proactima, samt ulike lederroller i Shell nasjonalt og internasjonalt, har han en meget relevant bakgrunn for stillingen.

– Tronds erfaring fra industri, utbyggingsprosjekter og virksomhetsutvikling i ulike sektorer kombinert med hans betydelige ledererfaring gjør at vi er overbevist om at han er den riktige personen for å lede Lnett fremover, sier konserndirektør for infrastruktur og sirkulær energi Marianne Frøystad Ånestad.

Trond Winther tiltrer stillingen 1. februar 2024.

Om Lnett

Lnett har over 100 års historie med å levere strøm til innbyggere og bedrifter i Sør-Rogaland. Selskapet har 360 ansatte og leverer strøm til 160.000 kunder i Sør-Rogaland. Lnett holder til i nye lokaler i Sandnes sentrum. 

Kontakter

Bilder

I februar blir Trond Winther ny leder av Lnett, et av Norges største nettselskaper.
I februar blir Trond Winther ny leder av Lnett, et av Norges største nettselskaper.
Last ned bilde

Om Lyse

Lyse er et norsk konsern med virksomhet innen fornybar energi og telekommunikasjon. Lyse-konsernet er en nasjonal aktør innen fornybar og regulerbar vannkraft og er landets fjerde største vannkraftprodusent. Lyse har lenge vært en pådriver for utbygging av robust digital infrastruktur. Gjennom det landsomfattende Altibox-partnerskapet leverer konsernet bredbånds- og underholdningstjenester til en betydelig andel av befolkningen og gjennom mobiloperatøren Ice bygger vi Norges tredje 5G mobilnett.

Konsernet er heleid av 14 kommuner i Sør-Rogaland, og vår verdiskaping går tilbake til fellesskapet. Våre eierkommuner legger til grunn et langsiktig industrielt eierskap og har forventninger til selskapet som samfunnsbygger med et regionalstrategisk perspektiv og tilfredsstillende lønnsomhet.

Lyses totale bidrag til stat, vertskommuner og eierkommuner for 2022 var på om lag 11,5 milliarder kroner.

Følg pressemeldinger fra Lyse

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Lyse på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lyse

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye